MI Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Slovákovi vyrúbili za prevoz zopár vzácnych mincí ŠIALENÉ clo!

Hotový poklad prevážal nemenovaný slovenský vodič vo svojom aute. Na hraniciach medzi Švajčiarskom a Nemeckom ho však chytili a pekne mu to spočítali.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Slovákovi vyrúbili za prevoz zopár vzácnych mincí ŠIALENÉ clo!
Zdroj: Facebook.com/Yahoo UK

Každému zberateľovi mincí by iste poskočilo srdce pri pohľade na obsah kufríka, ktorý napokon Slovák musel pred nemeckými colníkmi otvoriť. Hodnota zopár starožitných mincí je závratná a rovnako tak clo, ktoré musel zaplatiť.

Niečo na preclenie?

Ťažko povedať, či nemeckí colníci išli na istotu, alebo to bola náhoda. Každopádne, slovenskému vodičovi (37) na švajčiarsko-nemeckom hraničnom prechode Thayngen položili obligátnu otázku, či má niečo na preclenie. Odpovedal, že nie.

„Pri následnej kontrole vozidla colníci objavili v jeho kufríku tri keltské mince. Keď sa ho spýtali, či ich má viac, ukázal im ešte ďalšie štyri,“ píše švajčiarsky portál bluewin.ch.

Starožitné mince boli zo zlata a striebra a ich odhadovaná hodnota je takmer 120-tisíc eur. To je skutočne slušná suma za sedem mincí. Portál nepribližuje, odkiaľ mal Slovák tento poklad a či ho vlastnil legálne. Zdá sa však, že jeho jediným prečinom bol fakt, že ich nenahlásil na preclenie. To sa však rýchlo napravilo.

„Muž mohol pokračovať vo svojej ceste ďalej aj s mincami po tom, ako mu colníci vyrúbili clo viac ako 10-tisíc eur,“ dodáva portál.

Ďalšie správy o Slovensku vo svete

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM