rbt Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: V Amerike sa šíri HOAX o tom, že podporujeme Rusko a vystupujeme z NATO

Hoax o tom, ako sa Slovensko pridáva k Rusku a vystupuje z NATO musia vyvracať už aj americké médiá.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: V Amerike sa šíri HOAX o tom, že podporujeme Rusko a vystupujeme z NATO
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Slovensko hovorí nie NATO. Toto vám médiá platené Západom neukážu,“ znie jeden z mnohých komentárov, ktoré publikujú americkí užívatelia sociálnych sietí. „Pomaly, ale isto, krajina sa pridáva k Rusku,“ tvrdí iný.

Divadlo nad vlajkou

Ako informuje agentúra AP, ide o hoax, ktorý užívatelia rýchlo rozširujú na Facebooku aj Twitteri. Jeho autori si pomáhajú videom zo slovenského parlamentu, na ktorom poslanci oblievajú vodou ukrajinskú vlajku.

Video je pravé a ukazuje opozičných poslancov parlamentu. Záznam však vznikol dva týždne pred ruskou inváziou na Ukrajinu počas rokovania o slovensko-americkej obrannej dohode,“ upozorňuje.

Spravodajská agentúra dodáva, že Slovenská republika, podobne ako ostatné štáty EÚ, odsúdila ruský útok a pridala sa k sankciám.

Minister sa ospravedlnil

Video zachytáva poslancov Petra Krupu a Andreja Medveckého, ako na protest proti obrannej dohode držia slovenskú vlajku a polievajú vodou ukrajinskú. Národná rada začiatkom februára zmluvu s USA schválila.

Príspevky na sociálnych sieťach tvrdia, že Slovensko je proti Ukrajine. Minister obrany Jaroslav Naď sa v skutočnosti za incident v parlamente ospravedlnil a slovenská vláda opakovane vyjadruje Ukrajine podporu,upozorňuje aj USA Today.

Slovensko od ruského útoku poskytuje susednej krajine pomoc a poskytlo útočisko stovkám tisíc Ukrajincov, ktorí prekročili spoločnú hranicu.

Zdroj: YouTube.com

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM