rbt Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Záhadný muž z Chicaga zanechal slovenským príbuzným MILIÓNOVÉ dedičstvo!

Muž zomrel už v roku 2016, zostal po ňom utajený majetok za jedenásť miliónov amerických dolárov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Záhadný muž z Chicaga zanechal slovenským príbuzným MILIÓNOVÉ dedičstvo!
Zdroj: pixabay.com

Muž z Chicaga, ktorý zomrel v roku 2016, zanechal potajomky po sebe jedenásť miliónov dolárov, o ktoré sa neprihlásil žiaden dedič. „Ide o doteraz najväčší majetok bez vlastníka v krajine,“ informuje Yahoo! News.

Dediči zo Slovenska

Milióny po Josephovi Stancakovi si rozdelilo 119 príbuzných,“ informoval tento mesiac úrad štátnej pokladnice štátu Illinois. Väčšina dedičov žije na Slovensku a v Poľsku, kde sa narodili jeho rodičia.

Stancak, ktorý zomrel ako 87-ročný, nemal žiadne deti. Napriek tomu, že mal sedem súrodencov, všetci zomreli pred ním a nezanechali žiadnych priamych potomkov.

Nečakaný milionár

Nie je nám jasné, ako pán Stancak nadobudol taký veľký majetok,“ vyhlásil zástupca štátnej pokladnice. Tri roky po mužovej smrti sa na úrad začali obracať viaceré investičné spoločnosti s tým, že po ňom zostali miliónové investície.

Susedia o Stancakovi prezradili, že bol veľmi tichý, nemíňal veľa peňazí, dokonca si sám robil opravy na vlastnom dome. Pátranie po dedičoch bolo komplikované a vyžadovalo si vyhľadávanie v záznamoch päť generácií dozadu.

V kancelárii som mal vytlačený rodokmeň na päťmetrovom papieri. Nikdy som nezažil taký komplikovaný prípad,“ povedal advokát, ktorý zastupoval práva dedičov.

Neprehliadnite:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM