Aktualizované Správy Politika

Tak predsa! Kollár bude čeliť ODVOLÁVANIU, Hegerovi poslanci vyzbierali podpisy

Šéfa parlamentu vyzvali na odstúpenie viaceré strany. Kollár z funkcie odísť nemieni.

Ilustračný obrázok k článku Tak predsa! Kollár bude čeliť ODVOLÁVANIU, Hegerovi poslanci vyzbierali podpisy
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

AKTUALIZOVANÉ: Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) zvolá schôdzu na svoje odvolávanie na utorok (4. 7.). Začať by sa mala popoludní o 14.00 h.

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) by mal čeliť odvolávaniu z funkcie. Nezaradení poslanci okolo Eduarda Hegera vyzbierali potrebné podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Predseda NR SR by mal schôdzu zvolať do siedmich dní od podania návrhu.

Otázka domáceho násilia

„Boris Kollár zbil ženu a priznal, že by to urobil znova. On je ten, kto by mal klopiť zrak od hanby,“ uviedla volebná líderka Hegerovej strany Demokrati Andrea Letanovská. Vyzvala Kollára, aby odstúpil z funkcie. Hovorí o vyslaní jasného signálu do domácností, kde dochádza k domácemu násiliu.

Nezaradení poslanci pritom apelovali na ostatných zákonodarcov, aby sa zachovali správne a rozhodli sa podľa svojho morálneho kompasu. Poslankyňa Anna Mierna (nezaradená) priblížila, že na zvolanie schôdze vyzbierali 34 podpisov od svojich poslancov, poslancov za klub OĽANO a priatelia, SaS a ďalších nezaradených.

Návrhom na odvolanie Kollára reagujú na kauzu fyzického napadnutia jeho expartnerky. Šéf parlamentu na tlačových konferenciách priznal, že ju pred 12 rokmi udrel potom, ako ohrozila ich dieťa. Odmietol však jej ďalšie obvinenia, za ktorými vidí kampaň na jeho očiernenie.

Údajné sledovanie

Kauze jej údajného sledovania sa venoval aj parlamentný výbor na kontrolu Slovenskej informačnej služby (SIS). Šéf tajných Michal Aláč vylúčil, že by bola SIS zneužitá na osobné účely ústavného činiteľa. Kollár podal trestné oznámenie na Richterovú a ďalšie neznáme osoby, ktoré podľa jeho slov za kauzou stoja.

Šéfa parlamentu vyzvali na odstúpenie viaceré strany. Kollár z funkcie odísť nemieni.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM