Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

TEROR v jasličkách: Učiteľky mali deťom nadávať do SMRADOV, drobci domov chodili s MODRINAMI

Prípad už rieši polícia a za nevhodné správanie k deťom hrozí učiteľkám basa natvrdo.

Ilustračný obrázok k článku TEROR v jasličkách: Učiteľky mali deťom nadávať do SMRADOV, drobci domov chodili s MODRINAMI
Zdroj: pixabay.com

Nadávky, neprimerané tresty a otrasné zaobchádzanie. Susednou Českou republikou otriasa škandál. Hlavnými aktérkami sú tri učiteľky z jaslí v Žatci v Ústeckom kraji.

Všetko vyšlo na povrch, keď sa rozhodla prehovoriť bývalá zamestnankyňa zariadenia. Na prípad upozornila CNN Prima News.

Nadávky aj modriny

Prípad je zvlášť citlivý, nakoľko šlo o veľmi malé deti. Tie sa vo svojom veku ešte len učili rozprávať, rodičom sa teda posťažovať nemohli. Nič netušiaci rodičia teda spokojne každé ráno svojich potomkov do jaslí vozili.

Keď sa o nevhodnom správaní učiteliek dozvedeli, začali sa im vynárať zvláštne reakcie ich detí.

Jeden z otcov pre CNN Prima News uviedol, že jeho dieťa často kričalo „nie, nie“, keď videlo spomínané učiteľky. Ďalšia mamička hovorí, že spozornela, keď si na stehnách svojej dcérky všimla modriny. Podľa jej slov tiež dcéru v čase spania zamykali za trest do inej miestnosti.

Hrozí im basa

Prípad už rieši polícia a tá má vraj k dispozícii aj zvukovú nahrávku z jaslí. Učiteľky mali aj vulgárne nadávať, deti nazývali „parchantmi a smradmi“. Políciu upovedomila spomínaná bývalá zamestnankyňa.

Kriminalisti sa začali prípadom zaoberať a tri učiteľky už majú na krku obvinenie. „Po preverení situácie sme obvinili tri osoby z trestného činu ohrozovania výchovy dieťaťa. V prípade odsúdenia im hrozí až päťročný trest odňatia slobody,“ potvrdila pre CNN Prima News tamojšia policajná hovorkyňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze. Ďalšie novinky z domova i zo sveta:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM