Magazín

TITANIC mohol skončiť úplne inak: ALTERNATÍVNY koniec vás možno prekvapí, VIDEO

Vedeli ste, že oscarový veľkofilm Jamesa Camerona má oficiálne aj druhý koniec? Režisérske eso sa však rozhodlo pre scénu, ktorú dnes poznáme naspamäť. Takto však vyzerá záver, ktorý sa nedostal do kina.

Ilustračný obrázok k článku TITANIC mohol skončiť úplne inak: ALTERNATÍVNY koniec vás možno prekvapí, VIDEO
Zdroj: instagram.com/titanicmovie

Od premiéry legendárneho Titanicu ubehlo neuveriteľných 25 rokov. No filmové dielo Jamesa Camerona dokáže aj dnes chytiť za srdce divákov na celom svete. Mnohí však netušia, že film mohol skončiť inak. Kanadský filmový mág totiž nenatočil len jeden záver, ale pripravil si do zálohy alternatívny koniec.

Mnohí diváci poznajú skôr len oficiálny koniec filmu: Rose Calvertová ako 101-ročná vyťahuje Srdce oceánu a pod rúškom tmy ho bez svedkov hádže do oceánu. Šperk sa náhle vracia tam, kam patrí. Podľa mnohých kritikov a verejnosti, záverečná scéna bola hodná lásky dvoch zaľúbencov.

To je na ho*no, pani!

Druhé stvárnenie sa mnohým divákom veľmi nepozdáva. Alternatívny záver nepôsobí komorne, je komický a miestami až vulgárny. Čo sa v ňom odohráva? Aj v tomto prípade prichádza Rose, ktorá má v pláne hodiť šperk cez palubu lode, no nepodarí sa jej to na prvýkrát.

Prichádza k nej hľadač pokladov Brock Lovett, túži sa šperku aspoň na chvíľu dotknúť. A preto hľadač pokladov prosí Rose o povolenie, seniorka mu na krátky moment vloží do dlane šperk so slovami: „Hľadáte poklad na nesprávnych miestach, pán Lovett. Iba život je na nezaplatenie a každý deň sa počíta.“

Následne prichádza známy moment. Rose hádže za seba náhrdelník a ten pomaly padá na dno oceánu. Neostane ticho, ale scénu doslovne zaklincuje drsnejšia reakcia: „To je naozaj na ho*no, pani!“ kričí jeden z členov tamojšej posádky.

A o tomto ste vedeli?

Výskumníci nedávno prekvapili verejnosť. Po 110 rokoch objavili v okolí vraku náhrdelník, ktorí opísali ako „úžasný, krásny a úchvatný“. Vedecký tím teraz dúfa, že sa im pomocou umelej inteligencie podarí vypátrať majiteľa šperku.

„Budú študovať zábery pasažierov lode. Pokúsia sa identifikovať majiteľa a využijú na to technológiu na rozpoznávanie tváre,“ informuje IFL Science.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Ktorá záverečná scéna je hodná filmu?

Zdroj: YouTube.com
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM