Svet o Slovensku

TOP 3 SVET O SLOVENSKU: Naši južní susedia nám vraj závidia, Číňania tiež

Pozornosť zahraničných médií upútali príjmy Slovákov a snehová nádielka. Mnohých však trápia peniaze a rovnako aj haldy snehu a kalamity. Je čo závidieť?

Ilustračný obrázok k článku TOP 3 SVET O SLOVENSKU: Naši južní susedia nám vraj závidia, Číňania tiež
Zdroj: pixabay.com

Naši južní susedia škrípu zubami nad prieskumom Európskej centrálnej banky, podľa ktorého sú v regióne ako chudobní príbuzní. Slováci sa tiež nemajú čím chváliť. “Priemerný Slovák je dvojnásobne bohatší ako priemerný Maďar,” znie titulok neveselého článku maďarského portálu Dailynewshunga­ry.com.

Čítajte viac: SVET O SLOVENSKU: Sme dvojnásobne bohatší ako Maďari

Na Slovensku sme už zažili aj väčšie snehové kalamity a východ krajiny sa pomerne rýchlo vyhrabal spod bielej nádielky uplynulých dní. Číňania si však víkendové sneženie v Košiciach, Humennom, či Michalovciach všimli s patričným rešpektom a možno aj s trochou detskej závisti. V Pekingu a viacerých častiach Číny majú totiž deti prísne zakázané hrať sa so snehom. Je totiž nebezpečný.

Čítajte viac: SVET O SLOVENSKU: Aj Číňania píšu o košickej snehovej kalamite

Región dolného Rakúska sa borí s čoraz väčším prívalom migrantov. Donedávna využívali najmä balkánsku trasu, ktorá sa však uzavrela prísnymi hraničnými kontrolami medzi Gréckom a Tureckom. Ľudia dochádzajúci za prácou do Viedne to budú mať čoskoro oveľa ťažšie. Musia sa pripraviť na vojenské hliadky vo vlakoch a častejšie pohraničné kontroly.

Čítajte viac: SVET O SLOVENSKU: Rakúšania nám sprísnia hraničné kontroly

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM