Magazín

Toto sú povolania, v ktorých sú ľudia NAJŠŤASTNEJŠÍ: Je tam aj vaše?

Niektoré povolania v ľuďoch vyvolávajú viac uspokojenia, naplnenie či radosti. Pracujete v ňom tiež?

Ilustračný obrázok k článku Toto sú povolania, v ktorých sú ľudia NAJŠŤASTNEJŠÍ: Je tam aj vaše?
Zdroj: Pexels.com / CC0 1.0

Čoraz viac Európanov pracuje v strese a pod tlakom. „Odhaduje sa, že viac ako 84 miliónov ľudí v EÚ zápasí s problémami duševného zdravia. Prebehla pandémia COVID-19 a následná hospodárska kríza. Zlé pracovné prostredie vrátane nadmernej pracovnej záťaže, neistota zamestnania, obťažovanie a diskriminácia predstavujú riziko pre psychické zdravie pracovníkov,“ píše European Parliament.

Podľa štatistík OECD jeden zo šiestich obyvateľov krajín EÚ trpí nejakou formou psychického ochorenia. No existuje zoznam povolaní, ktoré z rôznych dôvodov robia ľudí šťastnými. Informuje o tom Kariéra Info. Je tam aj vaša profesia? Skontrolujte si to.

1.Cirkevné povolanie

Duchovné povolania sa už v minulosti ocitli v rebríčku zamestnaniach, v ktorých sú jednotlivci najšťastnejší, a nie je tomu inak ani teraz. Nikto nehovorí, o tom, že blažený stav je výhradou len toho najvyššieho – pápeža. Cirkevné povolania vyvolávajú v nasledovníkoch pocit spokojnosti, naplnenia a dôležitosti.

2.Vedúci pracovníci a vysokí úradníci

Ľudia riadiaci na vysokých postoch sú vystavovaní väčšou mierou zodpovednosti, no práve to mnohých pracovníkov uspokojuje.

Ďalšie povolania, ktoré uspokojujú zamestnancov nájdete na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM