Magazín

Neviete sa DOKAŠLAŤ? Tieto recepty zatočia s chrípkou extra rýchlo

Chrípková sezóna udrela! No bojovať proti nej dokážete prírodnou cestou. Vyskúšajte lacné a najmä účinné recepty.

Ilustračný obrázok k článku Neviete sa DOKAŠLAŤ? Tieto recepty zatočia s chrípkou extra rýchlo
Zdroj: unsplash.com

Slovákov čoraz viac trápi nepríjemný kašeľ, dráždivá bolesť hrdla, svalov či hlavy. Prichádza chrípková sezóna, no dobrou správou je, že proti nej môžete úspešne zabojovať domácimi receptami. Mnohé poznali už naše babičky, iné sú vylepšené.

Na suchý kašeľ

Trápi vás suchý kašeľ? Skúste jednoduchý, ale účinný recept. Do šálky vložte jednu čajovú lyžičku majoránky a zmes zalejte horúcou vodou (3 dl). Vypite trikrát cez deň, najlepšie po jedle.

Zemiakový zábal

Skúsiť môžete aj zábal z horúcich zemiakov uvarených v šupke. Uvarené zemiaky roztlačte a rýchlo zabaľte do kusa látky či šatky. Takýto obklad si priložte na krk a šatku prekryte suchým uterákom. Keď obklad vychladne, procedúru môžete zopakovať.

Bylinkový zázrak

Namiešajte si bylinkovú zmes, ktorá vás postaví na nohy. Približne do jedného litra vriacej vody nasypte 1 čajovú lyžičku skorocela lekárskeho, 1 čajovú lyžičku očianky lekárskej, 1 čajovú lyžičku šalvie lekárskej. Zmes nechajte povariť. Čaj nechajte vylúhovať a odstáť na 3 minúty. Nápoj sa podáva teplý.

Cibuľový sirup

Na kašeľ výborne zaberá cibuľový sirup. Budete potrebovať len cibuľu a med. Nakrájajte do pohára jednu väčšiu cibuľu a zalejte ju niekoľkými lyžicami medu. Pohár dobre utesnite, vložte na teplé miesto. Odporúčame použiť radiátor či využiť teplo sporáka. Potom, čo cibuľa pustí šťavu, môžete sa pustiť do liečby. Postačí vám jedna polievková lyžica domácej medicíny. Cibuľový sirup si však môžete dopriať opakovane počas celého dňa. Rovnakým princípom si viete pripraviť aj zázvorový sirup.

Alebo skúsite karamelový čaj? No v ponuke sú aj iné tradičné a overené recepty. Nájdete ich na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM