ELA Správy Zo zahraničia

Žene sa na letisku zachytila ​​noha v pohyblivom páse: Museli jej ju AMPUTOVAŤ!

Žene, ktorá cestovala do mesta Nakhon Si Thammarat vzdialeného od Bangkoku asi 600 kilometrov, sa zachytila ​​ľavá noha do škáry na konci pohyblivého pásu. Úrady teraz vyšetrujú, ako k nešťastnej nehode došlo.

Ilustračný obrázok k článku Žene sa na letisku zachytila ​​noha v pohyblivom páse: Museli jej ju AMPUTOVAŤ!
Zdroj: Facebook.com/Don Mueang International Airport-DMK

Päťdesiatsedem­ročnej Thajke museli zdravotníci amputovať nohu po tom, keď sa viezla na pohyblivom páse, ktorý je podobný eskalátoru. Ľavá noha jej však na jeho konci nešťastne uviazla v štrbine.

Zdravotníci ju okamžite previezli do najbližšej nemocnice. „Závažnosť jej zranení viedla k amputácii nohy až po jabĺčko,“ povedal riaditeľ medzinárodného letiska v Bangkoku Karant Thanakuljeerapat s tým, že žena je v starostlivosti lekárov medzinárodnej nemocnice Bumrungrad, jedného z najlepších zdravotníckych zariadení v krajine. „Rád by som vyjadril náš najhlbší zármutok,“ vyhlásil Karant pre CNN.

K celej udalosti sa na sociálnej sieti vyjadril aj syn poškodenej. Nehodu označil za srdcervúcu.

„Moja matka je silná. Ale vieme, že má zlomené srdce, pretože náhle prišla o nohu,“ napísal Krit Kittirattana. Uviedol, že jeho mama je po operácii a lekári kontrolujú, aby nedostala infekciu.

Rodina si od letiska vyžiadala záznamy z bezpečnostných kamier. Jeho riaditeľ príbuzných uistil, že štátna spoločnosť Airports Of Thailand (AOT), ktorá prevádzkuje letiská po celej krajine, sa postará o všetky liečebné náklady a žene bude škodu kompenzovať. Dostupné kamerové zábery podľa neho boli zhotovené z veľkej diaľky, preto sa nateraz nevie, ako k celej udalosti došlo.

Pohyblivé chodníky na letisku sú teraz mimo prevádzky, zatiaľ čo technici vykonávajú bezpečnostné kontroly. Karant však uviedol, že všetky sú pravidelne kontrolované a podliehajú bežnej údržbe.

Čo je potrebné vedieť k letným dovolenkám?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM