Aktualizované han Zo zahraničia

TRAGICKÁ havária autobusu plného ľudí v Maďarsku: OSEM cestujúcich zomrelo

Osem ľudí zahynulo pri havárii autobusu, ku ktorej došlo v nedeľu nadránom na diaľnici M7 v Maďarsku.

Ilustračný obrázok k článku TRAGICKÁ havária autobusu plného ľudí v Maďarsku: OSEM cestujúcich zomrelo
Zdroj: Dnes24.sk

Dvaja cestujúci sa zranili ťažko a 46 ďalších vyviazlo s ľahšími zraneniami, informovali s odvolaním sa na políciu agentúry DPA a MTI.

Autobus s maďarským evidenčným číslom podľa polície o 4.55 h zo zatiaľ nezistených príčin prerazil zvodidlá diaľnice a prevrátil sa na bok. K nehode došlo pri obci Szabadbattyán v Stoličnobeleh­radskej župe v smere na Budapešť.

Autobus s turistami smeroval z Chorvátska do Budapešti, napísal na svojej webovej stránke spravodajský server Híradó.hu. Hovorca maďarskej záchrannej služby OMSZ Pál Győrfi pre MTI spresnil, že pri nehode zasahovalo 17 záchranných jednotiek. Zranených previezli do nemocníc v mestách Siófok, Veszprém, Székesfehérvár a Budapešť.

Diaľnicu M7, ktorá spája maďarskú metropolu s jazerom Balaton a chorvátskou hranicou, v smere na Budapešť uzavreli.

Príčina nehody

Presná príčina tragédie je v štádiu zisťovania a vyšetrovania, ale podľa maďarského portálu blikk.hu, nie je vylúčená ani možnosť, že šofér autobusu dostal mikrospánok. „Podľa nepotvrdených informácií mohlo dôjsť k hromadnej nehode, kde autobus mal naraziť do pravého mostového stĺpu a následne skončiť v priekope. Havária sa stala v relatívne vysokej rýchlosti, čiže je pravdepodobné, že vodič zaspal alebo mohol byť chorý,“ informuje web známeho maďarského denníka Blikk. Medzi obeťami má byť údajne aj šofér autobusu.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM