Lucia Lauková Šport Hokej

Trofej budúceho hokejového majstra sveta: Dostane sa aj k fanúšikom, FOTO a VIDEO

V utorok slávnostne odhalili trofej pre majstra sveta. Pohár šampiónov budú môcť na vlastné oči vidieť i slovenskí fanúšikovia.

Zdroj: Dnes24.sk

Ambasádormi hokejových majstrovstiev sveta 2019 na Slovensku budú Marián Hossa a Patrik Eliáš. Bývalí vynikajúci útočníci a víťazi Stanleyho pohára prijali ponuku od oficiálneho sponzora MS a pomôžu spropagovať svetový šampionát, ktorý sa uskutoční 10. až 26. mája v Bratislave a Košiciach.

Ambsasádori majstrovstiev

Hossu a Eliáša predstavil v utorok v novej úlohe oficiálny sponzor MS 2019 v hokeji. „Veľmi ma teší, že sa moje meno spojilo s touto značkou, najmä pri podujatí, akým sú hokejové majstrovstvá sveta na Slovensku. Mali sme s Patrikom skvelý čas pri nakrúcaní rôznych klipov, ktoré súvisia s MS. Ako malé deti sme si užívali hokejový šampionát pri obrazovkách, spali sme pred televízorom, aby sme mohli sledovať zápasy. Rád som vtedy fandil Fínom, obdivoval som švédskeho útočníka Matsa Sundina,“ prezradil Marián Hossa, ktorý štartoval na ôsmich majstrovstvách sveta, no medaila mu v zbierke chýba.

Často sa na MS nemohol zúčastniť, lebo so svojím zámorským klubom bojoval v play off NHL. S Chicagom získal trikrát Stanleyho pohár. Naposledy sa na šampionáte zúčastnil práve v roku 2011, keď sa konal rovnako na Slovensku, domáci tím nabitý osobnosťami vtedy však nedokázal postúpiť do štvrťfinále. „Na MS 2011 sme sa s chalanmi z NHL veľmi tešili, preto ma až tak nemrzelo, keď sme s klubom vypadli v play off. Očakávania nás hráčov i verejnosti boli obrovské. Asi sa nám zviazali ruky, každý veľmi chcel, napokon sa stal však presný opak toho, ako sme si to predstavovali. Veľmi nás to v kabíne mrzelo. Rovnako ma škrelo, keď nám unikla medaila na MS 2004 v Česku a ZOH 2010 vo Vancouveri. Teraz si domáce MS užijem trochu z iného pohľadu,“ uviedol Hossa, ktorý oficiálne ukončil hráčsku kariéru minulý rok. Venuje sa aj mimohokejovým aktivitám, spolu s bratom Marcelom založili neziskovú organizáciu Hoss Heroes podporujúcu znevýhodnené skupiny spoločnosti.

Aj druhý ambasádor pre MS 2019 Patrik Eliáš sa už predstavil na svetovom šampionáte na Slovensku. V roku 2011 vybojoval v českom drese bronz. „Zišiel sa nám na šampionáte vtedy fantastický tím. Mali sme skvelú formu, cítili sme podporu okrem českých aj slovenských fanúšikov, akurát nám nevyšiel jeden zápas, pre ktorý sme nepostúpili do finále. I tak to vo mne zanechalo výborný zážitok, jeden z najkrajších v mojej kariére. Aj vďaka fanúšikom to boli vydarené MS,“ povedal bývalý dlhoročný útočník New Jersey, ktorý s Devils dvakrát vybojoval Stanleyho pohár. Na MS štartoval štyrikrát, v zbierke má dve bronzové medaily. „Aj na tie nadchádzajúce MS sa veľmi teším. Prvýkrát som svoje meno spojil s nejakou značkou, som rád, že s takou známou po celom svete. Atmosféra pri nakrúcaní bola fantastická, bola pre mňa česť spolupracovať s Mariánom, ktorého uznávam ako hokejistu i človeka,“ dodal Eliáš, ktorý sa po skončení hráčskej kariéry venuje rôznym mimohokejovým projektom, je aj vyslanec dobrej vôle UNICEF.

Majstrovská trofej

Na utorkovej tlačovej konferencii v Bratislave takisto slávnostne odhalili trofej pre majstra sveta. Súčasnú IIHF Trophy nechala vyrobiť Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v roku 2000, ako prvý ju zdvihol nad hlavu Robert Reichel, kapitán českej reprezentácie, majstrov sveta z roku 2001. Tohtoroční šampióni si ju poťažkajú v nedeľu 26. mája po finálovom súboji na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Trofej zo striebra, ktorá však obsahuje aj zlaté časti, budú môcť na vlastné oči vidieť i slovenskí fanúšikovia. Oficiálny sponzor MS pripravuje IIHF Trophy Tour, v rámci ktorej jagavý pohár od 30. marca do 15. apríla zavíta do 15 miest na Slovensku, od Bratislavy až po Michalovce.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

„Fanúšikovia sa budú môcť s trofejou aj odfotiť. Okrem toho pripravujeme pre nich aj ďalšie sprievodné aktivity, napríklad si budú môcť zahrať hokej vo virtuálnej realite,“ prezradil Vojtech Deme, trade marketing manager pre Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.

Ďalšie aktivity sa chystajú pre fanúšikov počas MS, či už na štadiónoch, alebo vo fanzónach v Bratislave a Košiciach. „Pripravujeme úžasnú kampaň, ktorá bude sprevádzať hokejový šampionát na Slovensku. Počula som, že slovenskí a českí fanúšikovia sú tí hokejovo najzanietenejší. Som rada, že naša spoločnosť im môže priniesť prostredníctvom majstrovstiev sveta hokejovú radosť a zábavu,“ uviedla Natalia Stroeová, generálna riaditeľka spoločnosti Coca-Cola v Česku a na Slovensku.

Viac fotografií nájdete v priloženej galérii!

Trofej budúceho hokejového majstra sveta odhalená: FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM