Aktualizované Anton Hrachovský Tenis

Trpký výsledok vo Fed Cupe v Lotyšsku: Slovenky smerujú do bojov o záchranu, FOTO

Slovenské tenistky budú v apríli bojovať o udržanie sa v II. svetovej skupine Pohára federácie. V dueli 1. kola totiž prehrali v Rige s domácim Lotyšskom 0:4.

Ilustračný obrázok k článku Trpký výsledok vo Fed Cupe v Lotyšsku: Slovenky smerujú do bojov o záchranu, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

O rozhodujúci tretí bod pre pobaltský tím sa postarala lotyšská jednotka Anasiasija Sevastovová, ktorá zdolala Rebeccu Šramkovú za rovnú hodinu hladko 6:3, 6:2. V záverečnej štvorhre zvíťazil pár Diana Marcinkevičová, Jelena Ostapenková nad tandemom Tereza Mihalíková, Anna Karolína Schmiedlová 6:2, 6:3.

Slovenky do bojov o záchranu

Šramková nahradila pôvodne nominovanú Viktóriu Kužmová, líderka slovenského tímu má stále problémy s pľuzgierom na ľavej ruke. V sobotu nemohla nastúpiť ani na úvodnú dvojhru proti Jelene Ostapenkovej. Zápas v aréne Riga zakončí štvorhra. Slovenky spoznajú súperky v baráži o záchranu v druhej lige v utorok 12. februára o 13.00 h, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb.

Šramková odštartovala zápas proti Sevastovovej čistou hrou, ďalšie štyri gemy sa však stali korisťou favorizovanej Lotyšky. Svetová dvanástka sa prezentovala pestrou paletou úderov, hrala trpezlivo od základnej čiary, nerobila nevynútené chyby.

Šramková sa nevedela chytiť na returne. Podarilo sa jej síce znížiť z 1:4 na 3:4, no koncovka setu patrila Sevastovovej. Na začiatku druhého dejstva Lotyška po dvoch brejkoch odskočila Šramkovej na 4:0 a zápas dotiahla do úspešného konca.

Šramková priznala, že Sevastovová zvíťazila zaslúžene. „Anastasija ukázala, prečo je dvanásta na svete. Na zápas som nastupovala s taktikou ísť do nej a tlačiť ju. Ona však neurobila ani jednu chybu a nútila ma chybovať. Dnešný zápas i duel proti Jelene Ostapenkovej beriem ako obrovskú skúsenosť. Viem, že každým zápasom to bude už len lepšie. Musím sa z toho poučiť a ísť ďalej. Už v sobotu večer bolo na 80 percent rozhodnuté, že dnes budem hrať úvodnú dvojhru. Bola som pripravená, snažila som sa, no Sevastovová odohrala výborný zápas,“ uviedla Šramková pre RTVS.

Duel 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie

Lotyšsko – SLOVENSKO 4:0

  • Jelena Ostapenková – Rebecca Šramková 7:5, 6:7 (5), 6:1
  • Anastasija Sevastovová – Anna Karolína Schmiedlová 6:4, 6:0
  • Sevastovová – Šramková 6:3, 6:2
  • Diana Marcinkevičová, Ostapenková – Tereza Mihalíková, Schmiedlová 6:2, 6:3
Lotyšsko – SLOVENSKO 3:0 vo Fed Cupe, Slovenky budú hrať o záchranu
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM