Rastislav Búgel Cestovanie

Tvári sa ako skutočná, no môže ísť o PODVOD! Táto stránka ZNEUŽILA údaje reálnych cestoviek

Dve cestovné kancelárie upozorňujú na podozrivú stránku, ktorá zneužila ich údaje. Jedna z nich chce dokonca podať trestné oznámenie.

Ilustračný obrázok k článku Tvári sa ako skutočná, no môže ísť o PODVOD! Táto stránka ZNEUŽILA údaje reálnych cestoviek
Zdroj: Pexels.com , Facebook.com/Tiptravel

Podvodníci opäť využívajú dôverčivosť Slovákov. Na Facebooku vznikla stránka s názvom Tiptravel (tiptravelgo). Ak na ňu natrafíte, mali by ste si dať veľký pozor.

„Každý rok sa objaví zopár podvodných stránok, lákajúcich na úžasné dovolenky za neskutočné ceny! Nedajte sa okradnúť. Tu je najnovšia podvodná stránka, ktorá spĺňa všetky znaky podvodu,“ upozorňuje stránka Letenky za babku.

Stránka používa falošné kontaktné údaje reálnej cestovnej agentúry, čím sa snaží získať dôveru.

Vydáva sa za reálnu spoločnosť

Podozrivá stránka zneužíva meno kancelárie TIP travel a.s., ktorá rovnako upozornila na problém. „Upozornenie cestovnej kancelárie TIP travel a.s. na pokus o podvodné konanie na facebook účte tretej strany, ktorý sa vydáva za účet našej cestovnej kancelárie a vyhlasuje súťaže v našom mene. Cestovná kancelária TIP travel aktuálne neorganizuje žiadnu súťaž o zájazd, nepožaduje v súvislosti s výhrou zaslanie osobných údajov, čísla účtu ani ďalších informácií,“ informuje TIP travel.

Podozrivá stránka pred niekoľkými dňami zverejnila „súťaž“ o dovolenku na Mauricius. Do času písania tohto článku mal príspevok 11-tisíc zdieľaní.

Cestovná kancelária upozorňuje, že ide o klasický príklad, ktorých už v minulosti bolo neúrekom. „Podobné súťaže aj v minulosti prebiehali na falošných stránkach automobiliek a pod., pričom súťaže tohto typu zvyknú zaznamenať naozaj obrovské množstvo komentárov a zdieľaní. Svoju úlohu v tomto hrá aj čarovné slovíčko “hotovo,” ale vlastne hocijaký komentár, ktorý zvyšuje dosah príspevku, čím sa dostane k väčšiemu množstvu používateľov,“ dodáva TIP travel.

Podávajú trestné oznámenie

Na problém upozorňuje aj TraVel, s.r.o., ktorej kontaktné údaje mala podozrivá stránka zneužiť: „Títo podvodníci zneužili dobré meno jedného známeho touroperátora na Slovensku a používajú naše údaje ako obchodné meno, IČO a sídlo spoločnosti. Naša spoločnosť TraVel, s.r.o. nemá nič spoločné s touto podvodnou firmou.“

Spoločnosť zároveň upozorňuje, že má iba jeden facebookový profil a iba jednu webovú stránku (www.cktravel.sk).

„Prosíme Vás buďte opatrní komu zveríte výber vašej dovolenky. Preferujte overených touroperátorov, ktorí už roky ponúkajú svoje služby na našom trhu, alebo dajte na dobré odporúčania vašich známych. Nie sú to malú peniaze, ktoré dáte za svoju vytúženú dovolenku, tak aby nepadli do rúk podvodníkom. Na túto spoločnosť podávame trestné oznámenie,“ dodáva TraVel, s.r.o.

Podozrivá spoločnosť mala okrem Facebooku aj internetovú stránku. Tá je už v súčasnosti nefunkčná.

Stránka Letenky za babku prezradila, že na podvodnú stránku vás môže upozorniť niekoľko znakov. Patria medzi ne napríklad nereálne ceny, rezervácia dovolenky cez Whatsapp či Facebook, falošné referencie, nefunkčné stránky a falošné spolupráce.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Každý rok sa objaví zopár podvodných stránok, lákajúcich na úžasné dovolenky za neskutočné ceny! Nedajte sa okradnúť. Tu...

Posted by Letenky za babku on Monday, January 29, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM