Politika

Tvrdá KRITIKA Pellegriniho a spol.: Vláda sa rozhodla oddeliť ľudí na dve kategórie!

Vláda sa definitívne rozhodla vytvoriť občanov dvoch kategórií, keď prijala zavedenie lockdownu pre nezaočkovaných. Vyhlásil to mimoparlamentný Hlas-SD v reakcii na vládou prijaté opatrenia na boj s pandémiou.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdá KRITIKA Pellegriniho a spol.: Vláda sa rozhodla oddeliť ľudí na dve kategórie!
Zdroj: Facebook.com/HLAS - sociálna demokracia

Vyhlásil to mimoparlamentný Hlas-SD v reakcii na vládou prijaté opatrenia na boj s pandémiou. že kabinetu nejde o zabránenie šírenia vírusu, ale o nátlak na zaočkovanie sa.

Ostré slová

„Je nevyhnutné, aby vláda súčasne so zatváraním prevádzok a obmedzovaním ich činnosti oznámila, akým spôsobom a kedy ich odškodní za vzniknuté škody. Doterajšia pomoc ekonomike bola najslabšia v Európskej únii, a ešte aj z nej nechala vláda ukradnúť 24 miliónov eur schránkovým firmám,“ uviedla strana.

Vyzvala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby dosiahol dohodu medzi koaličnými partnermi o univerzálnom odškodňovacom zákone. Apelovala pritom i na vládu, aby „prestala podceňovať aj inú formu pomoci pacientom s ochorením COCVID-19“ a začala chorobu liečiť.

„Podávanie niektorých látok preukázateľne znižuje riziko hospitalizácie či ventilácie, napriek tomu stále zbytočne čakajú v skladoch na svoje použitie,“ dodala s tým, že štát nemôže nechávať chorých ľudí bez akejkoľvek pomoci, až kým neskončia v nemocnici.

Vláda vo štvrtok prijala zmenu v COVID automate a opatreniach na boj s pandémiou. Premiér oznámil zavádzanie lockdownu pre nezaočkovaných, pretože nový COVID automat výrazne sprísňuje opatrenia vo všetkých okresoch práve pre nich. Podľa slov premiéra sú momentálne najohrozenejší.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM