Technológie

Umelá inteligencia bude pre KAŽDÉHO: Revolučné NOVINKY mieria na Facebook aj Instagram

Obľúbené sociálne siete sa už onedlho zmenia na nepoznanie. Umelá inteligencia nám pomôže s úpravou fotiek a videí, no budeme sa s ňou môcť aj porozprávať.

Ilustračný obrázok k článku Umelá inteligencia bude pre KAŽDÉHO: Revolučné NOVINKY mieria na Facebook aj Instagram
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Generálny riaditeľ Meta Mark Zuckerberg svojim zamestnancom predstavil revolučný plán. Spoločnosť na svoje sociálne siete Facebook a Instagram pridá funkcie, ktoré budú vďaka umelej inteligencii (AI) pomáhať používateľom vytvárať texty, obrázky a videá. Informoval o tom portál Axios.com.

Pomôže s fotkami a aj poradí

Jedna z noviniek napríklad umožní pomocou umelej inteligencie upraviť fotografiu pred jej zdieľaním v príbehoch na Instagrame. Priamo v aplikácii sa budeme môcť s umelou inteligenciou aj porozprávať. Vďaka uniknutým snímkam obrazovky sme sa dozvedeli, že AI bude odpovedať na otázky a dávať rady, rovnako nám pomôže pri písaní správ. Navyše, na výber bude 30 rôznych „osobností“, s ktorými budeme môcť komunikovať.

Ďalšie zábavné funkcie poháňané umelou inteligenciou majú prísť aj do Messengeru a WhatsApp.

Umelá inteligencia bude všade

Meta má podľa portálu patriť medzi popredných lídrov vo vývoji umelej inteligencie, no výsledky jej práce na verejnosť prenikajú iba veľmi pomaly.

Ak internetový gigant nechce zmeškať rozbehnutý vlak, do ktorého iné firmy skočili po hlave, musí poriadne zabrať. Už počas júla preto zorganizuje veľké stretnutie programátorov, ktoré bude zamerané práve na umelú inteligenciu.

„Vlani sme videli niekoľko skutočne neuveriteľných zlomových momentov, kvalitných zlomových momentov, v oblasti generatívnej AI. To nám teraz dáva príležitosť technológiu využiť, posunúť vpred a zakomponovať ju do každého z našich produktov,“ povedal Mark Zuckerberg pre Axios.com.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM