Zo zahraničia

Už ŽIADNE nadávky! Ak to odsúdený muž poruší, skončí vo VÄZENÍ

Muža súd označil za utrpenie pre mesto, v ktorom žije. Udelil mu poriadne netradičný trest.

Ilustračný obrázok k článku Už ŽIADNE nadávky! Ak to odsúdený muž poruší, skončí vo VÄZENÍ
Zdroj: Pexels.com , Unsplash.com

38-ročný Ian Churchill z Chesteru je polícii veľmi dobre známy. V posledných rokoch bol totiž odsúdený už za 27 trestných činov. Neštítil sa ublíženiu na zdraví, poškodzovaniu cudzieho majetku, krádežiam a ani drogovej trestnej činnosti.

Sudca rozhodol

Vlani vo februári sa opäť postavil pred sudcu. Okrem tradičných príkazov a trestov si muž vypočul aj jeden poriadne nevšedný. Sudca povedal, že Ian priniesol mestu utrpenie a zakázal mu na 30 mesiacov vstup do viacerých oblastí v centre mesta Chester. To však nebolo všetko.

Zakázali mu vulgarizmy

Ako informoval portál Dailymail, odsúdený muž si teraz nemôže ani schuti zanadávať. Súd mu totiž zakázal aj používanie vulgárnych, urážlivých, násilníckych a výhražných slov. Tento zákaz platí pre celé územie Anglicka a Walesu.

Navyše, Ian k takému správaniu nemôže nabádať ani nikoho iného. Ak to poruší, hrozí mu päť rokov za mrežami.

Večný recidivista však jeden zo zákazov porušil. 23. mája ho zatkli po tom, čo sa objavil v jednej zo súdom zakázaných zón. Odpykáva si 12-týždňový trest.

Po prepustený na slobodu bude opäť musieť dodržiavať všetky predošlé súdne nariadenia. Bez nadávok sa tak bude musieť zaobísť až do 15. augusta 2024.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM