Zo zahraničia

V troskách zbombardovaného divadla zomreli STOVKY ľudí, mnohí sú uväznení pod sutinami

V Mariupole nefungujú záchranné služby a intenzívne boje a ostreľovanie zabraňuje pokusom o záchranu.

Ilustračný obrázok k článku V troskách zbombardovaného divadla zomreli STOVKY ľudí, mnohí sú uväznení pod sutinami
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Mestskí predstavitelia v strategickom prístavnom meste Mariupol v piatok uviedli, že pri minulotýždňovom ruskom nálete na divadlo, kde sa ukrývali stovky ľudí, mohlo zomrieť približne 300 ľudí. Informovala o tom agentúra AFP s tým, že správu nebolo možné nezávisle overiť.

Stovky obetí

„Od očitých svedkov sa objavili informácie, že v činohernom divadle v Mariupole zomrelo v dôsledku bombardovania ruským lietadlom asi 300 ľudí. Do poslednej chvíle sa tomu nechce veriť… Slová tých, ktorí sa v čase tohto teroristického činu nachádzali v budove, však hovoria niečo iné,“ napísala mestská rada na sociálnej sieti Telegram.

Denník The Guardian v tejto súvislosti uviedol, že v Mariupole nefungujú záchranné služby a intenzívne boje a ostreľovanie zabraňuje pokusom o záchranu.

Uväznení pod sutinami

Podľa predchádzajúcich informácií až stovky civilistov našli útočisko v kryte civilnej ochrany divadla a zostali tam uväznení, keď došlo v stredu k leteckému útoku na budovu. Ruské ministerstvo obrany zbombardovanie divadla poprelo a uviedlo, že budovu zničil výbuch, ktorý zapríčinil ukrajinský „ultraradikálny prápor Azov“.

Zo zbombardovaného divadla sa podarilo zachrániť 130 ľudí.

Prečítajte si aj

Divadlo v Mariupole zničené po bombardovaní
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM