Zo Slovenska

Veľké ČISTKY na ministerstvách: Hromadné prepúšťanie oberie o prácu STOVKY ľudí!

Na ministerstve obrany aj vnútra má prísť k veľkému prepúšťaniu. Bez práce budú stovky štátnych zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Veľké ČISTKY na ministerstvách: Hromadné prepúšťanie oberie o prácu STOVKY ľudí!
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Rezorty obrany a vnútra mali ohlásiť hromadné prepúšťanie, pričom o prácu prídu počas najbližších týždňov stovky ľudí. Informoval o tom Denník N.

Prepúšťanie v armáde

Na ministerstve obrany pracuje približne 20-tisíc ľudí. Zhruba jednu tretinu z celkového počtu tvoria civilní zamestnanci. Podľa portálu Denník N mal práve tento rezort ohlásiť prepúšťanie aj na úrade práce.

O prácu má prísť približne 700 civilných zamestnancov, ktorých by údajne mali presunúť k ozbrojeným silám.

Netýka sa to však iba ľudí zo štábov. Hovorí sa aj o prepustení pracovníkov z Vojenského historického ústavu, Dukly Banská Bystrica alebo z výcvikového centra Lešť. Denník N informoval, že títo zamestnanci by mali dostať odstupné.

Prečítajte si tiež

Potvrdili škrty

Druhým zasiahnutým rezortom je po armáde aj ministerstvo vnútra. To však presné počty zamestnancov, ktorí dostanú výpovede, nešpecifikovalo.

„Vzhľadom na plánované osobné výdavky na rok 2022 sa personálnemu zníženiu nevyhne ani ministerstvo vnútra a jemu podriadené okresné úrady. Vzhľadom na fakt, že rokovania s ministerstvom financií v súčasnosti pokračujú, nie je možné konkretizovať ďalšie kroky,“ píše sa v stanovisku ministerstva vnútra, ktoré zaslalo pre Denník N.

Rezort vnútra, ktorý vedie Roman Mikulec (OĽaNO), má ešte stále rokovať s ministerstvom financií o peniazoch na budúci rok. V armáde je však prakticky rozhodnuté a stovky zamestnancov sa v týchto dňoch dozvedajú nepríjemné správy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ilustračné foto

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM