ELA Politika

VIDEO: Danko si zaspomínal na seba ako šéfa parlamentu: TOTO som dokázal a Kollár NIČ!

Už je to rok, čo Slovensko riadia politici štvorkoalície pod velením Igora Matoviča. Druhý najvyšší ústavný činiteľ si od svojho predchodcu zlízol poriadnu kritiku.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Danko si zaspomínal na seba ako šéfa parlamentu: TOTO som dokázal a Kollár NIČ!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Tento víkend si Slovensko pripomína presne rok vlády Igora Matoviča. Šéf strany Sme rodina Boris Kollár bol po parlamentných voľbách zvolený za predsedu Národnej rady SR a je po prezidentke druhým najvyšším ústavným činiteľom.

Kollár tak vystriedal „kapitána“ Andreja Danka, ktorý si nostalgicky zaspomínal na staré dobré časy v kresle predsedu parlamentu. Bývalý šéf národniarov (SNS) pri príležitosti výročia zrekapituloval svoje úspechy vo videu. A čo dobré našiel vo svojom následníkovi?

„Novinári sa ma pýtali, aby som zhodnotil jeho pôsobenie. Priznám sa, rok zbehol ako voda, ale Kollára sa, žiaľ, hodnotiť nedá, pretože vlastne za rok neurobil nič. Posúďte a porovnajte to s našou prácou. Tu je pár vecí z NR SR, ktoré sme realizovali,“ napísal na sociálnej sieti Andrej Danko.

V zostrihu videa vidieť jeho zahraničné cesty a stretnutia s politickými lídrami. Predseda parlamentu reprezentuje zahraničnopolitické záujmy Slovenska, a na tie je Danko dodnes patrične hrdý.

„Nehovoriac o platoch vojakov, učiteľov, pomoci športu, minimálnych dôchodkoch, paušálnych výdavkoch, rekreačných poukazoch a mnohé iné, ktoré vo videu nie sú. Čas je najlepší liek, aj ja to celé už vidím inak. Nech sa však posudzujú pri hodnotení práce skutky, nie mediálne výstupy a prázdne reči,“ zhrnul Danko.

Zdôraznil aj svoju návštevu v Rusku a priateľstvo so Sergejom Lavrovom, na ktorého si zaspomínal. „Má dnes narodeniny, narodil sa 21. 3. 1950. Je to úžasný a dobrý človek. Rozprávať sa s ním, počúvať ho, učiť sa od neho, je veľká česť. Ak dovolíte, v mene nás Slovákov, mu budem tlmočiť všetko najlepšie, veľa zdravia a šťastia,“ píše Danko.

Zdroj: Facebook

Prečítajte si aj:

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM