han Zo Slovenska

CHYSTÁTE sa otestovať štátnym PCR testom, ktorý je zadarmo? POZOR, nemusí sa vám ujsť!

Zdá sa, že štátne PCR testy sú nedostatkovým tovarom. Narastá totiž počet zamietnutých žiadostí.

Ilustračný obrázok k článku CHYSTÁTE sa otestovať štátnym PCR testom, ktorý je zadarmo? POZOR, nemusí sa vám ujsť!
Zdroj: TASR/AP

Doteraz bolo samozrejmé, že sa na štátny PCR test dostal každý, kto splnil podmienky. Ako však informuje portál tvnoviny.sk, Slovensko naplnilo kapacitný strop.

„Vaša žiadosť o PCR testovanie bola zamietnutá. V prípade potreby sa prihláste na antigénové testovanie alebo kontaktujte súkromné laboratórium,“ takéto správy dostávajú Slováci teraz častejšie od NCZI. Presne takú smsku dostal aj čitateľ portálu TV noviny, kde bola na túto tému uverejnená reportáž.

Priplatíme si?

Keďže štátne PCR testy sú zadarmo, pri ich nedostatku môže nastať nepríjemná situácia pre tých, ktorí sa testovať potrebujú. Alternatívou je, si zaň zaplatiť z vlastného vrecka. Lenže, jeden takýto PCR test vyjde v priemere na 40 eur. Antigénové testy sú oveľa lacnejšie, ale tie sú oveľa menej citlivejšie a neodhalia každého pozitívneho.

Pri pohľade na každodenné čísla ohľadom ochorenia COVID-19 je zrejmé, že počet PCR testov enormne stúpol. V priemere sa ich každý deň robilo takmer 40-tisíc.

Podľa ministerstva zdravotníctva sa situácia má v najbližších dňoch zlepšiť, a rovnako aj súkromné odberné miesta s laboratóriami si dopĺňajú sklady PCR testami.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM