Barbara Dallosová Krimi

VIDEO: Nový trik podvodníkov! Žena s vypchatým bruchom a divadielko na parkovisku

Nad kreativitou dvojice podfukárov zostáva rozum stáť aj policajtom. Mladý pár predstieral, že ide do pôrodnice. Senior im naletel a prišiel o svoje peniaze.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Nový trik podvodníkov! Žena s vypchatým bruchom a divadielko na parkovisku
Zdroj: Polícia Českej republiky

Podvodníci neustále vymýšľajú nové finty a kreativita niektorých z nich je až zarážajúca. Čo sa však nemení, je to, že si za svoje obete radi vyberajú dôverčivých seniorov.

Tak tomu bolo aj v Brne, kde prefíkanému mladému páru naletel 74-ročný muž. Ako to už podvodníci vedia, staršiemu pánovi zahrali na city a podfuk bol na svete. Prípad opisuje Polícia Českej republiky na svojom oficiálnom webe.

„Budúca mamička“

Mladý pár sa podľa opisu českej polície pohyboval s mapou v ruke na parkovisku v mestskej časti Bohunice a tváril sa, že potrebuje poradiť s cestou do pôrodnice.

Zlodeji nič nenechali na náhodu a žena mala vypchaté brucho, aby obeť presvedčila, že je vo vysokom štádiu tehotenstva.

Dvojica pri konverzácii striedala rôzne jazyky a v nepozornosti ukradla seniorovi, ktorý sa jej snažil pomôcť, platobnú kartu. Pánovi sa cestou domou situácia rozležala v hlave a nadobudol podozrenie.

Bolo však už neskoro. Podvodníkom sa v priebehu niekoľkých minút podarilo z bankomatu vybrať 45-tisíc českých korún, teda vyše 1800 eur.

Kde vzali PIN?

„Následne, našťastie, zareagovala banka, ktorá po upozornení bezmocného dôchodcu ukradnutú kartu bleskovo zablokovala. A to práve vo chvíli, keď ňou chceli zlodeji v obchode s elektronikou zaplatiť mobilný telefón. Akonáhle sa ukázali problémy s platbou, z miesta veľmi rýchlo zmizli,“ opisuje polícia.

Podvodníci síce za krátky čas slušne zarobili, nepodarilo sa im uniknúť kamerám. Zo záznamov policajti zistili napríklad to, ako sa pravdepodobne dostali k PIN kódu ukradnutej karty.

Ten zrejme ešte pred divadielkom na parkovisku nenápadne odkukali, keď dôchodca platil kartou v jednom z obchodov. Na videu tiež vidno, na čom sa dvojica vozí. Pár odišiel na červenom Opli Corsa s poľskou poznávacou značkou.

Česká polícia tiež vyzýva ľudí, ktorí muža a ženu na videu spoznajú, aby ich okamžite kontaktovali.

Zdroj: YouTube.com

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM