ELA Magazín

VIDEO: V Chorvátsku sa objavil ďalší žralok. Plával len pár metrov od ľudí!

Na Jadrane spozorovali žraloka len pár metrov od plávajúcich ľudí. Niektorí sa nezľakli a plávali vo vode ďalej.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: V Chorvátsku sa objavil ďalší žralok. Plával len pár metrov od ľudí!
Zdroj: Večernji.hr

Posledné týždne sa objavovali v Chorvátsku správy, že tam spozorovali malého žraloka neďaleko pobrežia. V piatok ráno sa ho podarilo nakrútiť, informuje iMeteo.sk.

Blízko ľudí

Menší žralok plával len sto metrov od brehu. Video sa podarilo nakrútiť približne o siedmej ráno v meste Tribunj. V tom čase už bolo niekoľko plavcov vo vode.

Niektorí síce z vody vyšli, no našli sa odvážlivci, ktorí si nenechali ujsť príležitosť zaplávať si v mori len pár metrov od žraloka. Pláže sú tam od seba vzdialené asi 150 metrov. Žralok plával približne sto metrov od pevniny.

Nie je nebezpečný

Začiatkom júna sa podarilo spozorovať menšieho žraloka v Pirovci a o dva dni neskôr v Meduline. Predpokladá sa, že išlo o žraloka modrého, ktorý nie je pre človeka nebezpečný.

Majiteľ West Beach Baru v Pirovci Goran Krpetic, ktorý žraloka nakrútil, uviedol, že video urobilo pre ich miesto veľkú turistickú propagáciu.

Najprv sa báli, že k nim ľudia prestanú chodiť, no opak sa stal pravdou. Možno aj preto sa mnohí odvážlivci nebáli ostať vo vode a zaplávať si so žralokom.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM