Monika Hanigovská Magazín

Viktor a Adela Vinczeovci sa stali RODIČMI! Už majú bábätko, ale je v „skúšobnej lehote“, FOTO

Vinczeovci sú už doma traja. Známa moderátorská dvojica sa teší z bábätka. Manželia prezradili, ako zvládajú novú životnú úlohu.

Ilustračný obrázok k článku Viktor a Adela Vinczeovci sa stali RODIČMI! Už majú bábätko, ale je v „skúšobnej lehote“, FOTO
8
Galéria

Známy manželský pár sa v minulosti netajil tým, že by sa rád rozrástol o nového člena. No Adela a Viktor v tomto období zároveň verejne priznali problémy s počatím dieťaťa. Manželia sa preto rozhodli pre adopciu a napriek tomu, že od začiatku procesu ubehli viac ako dva roky, majú konečne dôvod na radosť!

Adela a Viktor Vinczeovci si priniesli konečne domov svoje vytúžené bábätko. Moderátorka opísala, čím všetkým si museli ako manželia prejsť a ako zvládajú starostlivosť o najmladšieho člena v domácnosti.

Dieťatko majú doma už mesiac, ale musia mlčať

„Dieťatko máme doma asi mesiac. Nemôžeme o ňom ale nič konkrétne prezradiť. Museli sme podpísať mlčanlivosť, že nemôžeme prezradiť jeho vek, meno, pohlavie, ani odkiaľ je. Je to v procese, dieťa nám ešte oficiálne nie je pridelené, preto je to ešte veľmi citlivé,“ povedala Adela. Informoval o tom portál pluska.sk.

Pracujú na vzájomnom pute

„Skúšobná lehota trvá niekoľko mesiacov, musia sa tam udiať ešte zákonné veci. Robí sa to postupne. Keby sme si to dieťa mali zobrať, až keby bolo oficiálne „štemplovo“ naše, tak čakáme možno aj trištvrte roka. Našťastie tie postupy na Slovensku sú také, že si dieťa môžeme vziať akoby na dlhodobý návštevný pobyt, aby si zvykalo na rodičov, lebo čím skôr je u rodičov, tým skôr si dokáže vytvoriť puto,“ opísala moderátorka.

Dieťa jej preorganizovalo život

Adela priznala, že najprv sa na dieťatko chodila s manželom pozerať, aby spoločne zistili, či im sedí a či sa im páči. „Dieťa sme chodili navštevovať, aj som napríklad musela zrušiť mnohé eventy, lebo by som to nedala. Bol to taký škrt cez rozpočet, nemyslím však finančný. Zrazu musíte preorganizovať celý život. Bol to celkom záhul, už teraz sme na to navyknutejší. Musím povedať, že to bola veľká psychická šupa.“

Iné Vianoce

Naraz prežili Vinczeovci inakšie najkrajšie sviatky v roku. „Neriešili sme žiadne darčeky, lebo sme na to nemali čas, ani energiu (smiech). Myslím si, že sme do rodiny prispeli takým darčekom, ktorý hádam robí veľkú radosť. Keď nám zavolali zhruba na začiatku novembra, nečakali sme doma na telefóne, žili sme si svoje životy, prácu. Zrazu to bol blesk z jasného neba, že máme tu pre vás dieťa, môžete sa prísť pozrieť. My že, aha, OK, nemali sme to v nejakej priorite, že by sme na to stále mysleli. To sa nedá odhadnúť, kedy vám zavolajú,“ povedala Adela.

Starostlivosť si podelili

Napriek tomu obaja zvládajú prácu aj starostlivosť o nového člena v domácnosti – ako dodala Adela, vedia si to zariadiť. „Obaja nie sme 8 hodín v práci, vieme si to nastaviť, že sme s ním vždy jeden z nás alebo obaja doma. V noci to tiež zvládame v pohode. Každý deň ale zisťujeme nové veci. Všetky svoje večerné eventy som zrušila. V najbližšom čase by to ani nemalo nastať, že nikto z nás nebude doma,“ prezradila na záver moderátorka.

Mohlo by vás zaujímať:

Manželia Viktor a Adela majú dôvod na radosť
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM