Ostatné športy

Vlhová môže zabojovať na DOMÁCOM svahu! Jasná bude hostiť preteky Svetového pohára

Najlepšie zjazdárky na svete opäť navštívia slovenské stredisko Jasná. Vlhová tak bude môcť znova vyzvať Shiffrinovú na domácom svahu.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová môže zabojovať na DOMÁCOM svahu! Jasná bude hostiť preteky Svetového pohára
Zdroj: TASR/Michal Svítok , TASR/Martin Baumann

Slovenské stredisko Jasná bude v sezóne 2023/24 hostiť preteky Svetového pohára zjazdárok. Šéf spoluorganizá­torskej spoločnosti TMR Igor Rataj to vo štvrtok potvrdil na facebookej stránke lyžiarskeho rezortu, v ktorom sa podujatia SP išli aj v rokoch 2016 a 2021.

Pod Chopkom by sa 20. a 21. januára budúceho roka opäť malo súťažiť v obrovskom a špeciálnom slalome.

Organizáciu Jasnej oficiálne pridelia na kongrese Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) na začiatku mája v chorvátskom Dubrovníku.

Výborný termín

Prvýkrát v samostatnej histórii sa preteky SP išli v roku 2016. Lyžiarky sa v Nízkych Tatrách predstavili najprv v slalome.

Obrovský slalom museli vtedy pre silný vietor preložiť zo soboty 5. marca na pondelok 7. marca a triumfovala v ňom Rakúšanka Eva-Maria Bremová. Deň predtým v slalome zvíťazila Američanka Mikaela Shiffrinová, tretia skončila Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová bola na deviatom mieste.

„Po úspešnom usporiadaní Svetového pohára v roku 2021, počas koronovej krízy, ktorý sme pripravili famózne, nám FIS umožnila usporiadať obrovský slalom a slalom žien v sezóne 2023/2023. Zatiaľ je všetko v štádiu návrhu, ktorý bude schvaľovať komisia 2.-5. mája v Cavtate. Všetci sa z toho veľmi tešíme, pretože opäť uvidíme všetky pretekárky Svetového pohára na čele s našou Petrou Vlhovou a samozrejme aj našimi ďalšími mladými pretekárkami, Rebekou Jančovou a ostatnými. Určite je to výborný termín, pretože je pred olympiádou. S radosťou budeme vítať všetkých účastníkov, ktorí prídu a pomôžu nám vytvoriť krásnu atmosféru,“ informovala prostredníctvom tlačovej správy viceprezidentka Zväzu slovenského lyžovania (ZSL) Jana Palovičová.

V roku 2021 sa Svetový pohár vrátil do Jasnej. V sobotu 6. marca slalom opäť vyhrala Shiffrinová, pred Vlhovou. Liptáčka však triumfovala v emotívnom nedeľnom obrovskom slalome.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM