Aktualizované han Zo Slovenska

VOJNA v polícii nekončí: Kajúcnici Makó a Beňa sú zadržaní! Mali KRIVO vypovedať

Polícia zadržala bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa a bývalého námestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa Beňu.

Ilustračný obrázok k článku VOJNA v polícii nekončí: Kajúcnici Makó a Beňa sú zadržaní! Mali KRIVO vypovedať
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Môžem potvrdiť, že vyšetrovateľ Policajného zboru dnes zadržal dve obvinené osoby pre trestnú činnosť proti poriadku vo verejných veciach. Túto trestnú vec dozoruje prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava,“ uviedol pre TASR Chylo. Poznamenal, že v súčasnosti prebiehajú procesné úkony. „Vzhľadom na počiatočné štádium trestného konania nie je možné v súčasnosti poskytnúť bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu účelu trestného konania,“ dodal.

V sobotu ráno polícia zadržala kľúčových svedkov v korupčných kauzách NAKA. Krátko na to mali byť obaja aj obvinení. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

„Podľa našich informácií je Makó zadržaný pre krivú výpoveď a prísahu a Beňa pre krivé obvinenie, prísahu a výpoveď. Zatknutie sa má týkať skutku, v ktorom sú obvinení exšéf SIS Vladimír Pčolinský a Zoroslav Kollár,“ píšu tvnoviny.sk.

Krajská prokuratúra, ktorá prípad dozoruje, nateraz podľa slov hovorcu nebude poskytovať bližšie informácie.

Kto to vyšetruje?

„Prípad vyšetruje vyšetrovateľ Okresného policajného riaditeľstva Bratislava 3 Marek Kazík,“ uvádza to na webe dennikn.sk, ktorý aj doplnil, že práve kauza Pčolinského spustila celú vojnu v polícii. Len minulý týždeň Najvyšší súd právoplatne rozhodol o vine šéfa kontrarozviedky SIS Petra Gašparoviča, kde ako kľúčových svedkov uznal práve Beňu a Makóa.

Slová obhajcu

Obhajca Borisa B. Peter Kubina považuje obvinenie a trestné stíhanie za účelovo vyfabrikované a nezákonné. „Hlavným účelom pravdepodobne je vytvoriť kulisy a zámienku pre generálnu prokuratúru na opätovné zrušenie obvinenia vzneseného voči osobe V. P. podľa paragrafu 363 Trestného poriadku, pretože toto stíhanie sa po jeho prvom zrušení obnovilo a ďalej prebieha,“ skonštatoval na sociálnej sieti. Vedľajší účel vidí v odstrašení a znechutení všetkých, ktorí v poslednom období vypovedajú o závažnej korupčnej a organizovanej trestnej činnosti.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM