Politika

Voľby podľa Čaputovej vytvorili REÁLNY obraz spoločnosti: Smer poverí zostavením vlády

Hlava štátu sa vyjadrila k výsledkom volieb. Boli podľa nej slobodné, demokratické a vytvorili reálny obraz spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Voľby podľa Čaputovej vytvorili REÁLNY obraz spoločnosti: Smer poverí zostavením vlády
5
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok (2. 10.) poverí víťaza volieb, stranu Smer-SD zostavením vlády. Zároveň je pripravená informovať lídrov strán o svojom postupe. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Zodpovednosť na pleciach víťaza

„Verím, že politické strany, ktoré získali vo voľbách dôveru verejnosti, si uvedomujú svoj diel zodpovednosti a budú sa ich snažiť zmierniť. Najväčšiu zodpovednosť za budúci vývoj, samozrejme, nesie víťaz volieb, pretože vzbudil najväčšie očakávania vo verejnosti, a je dôležité, aby ich napĺňal v prospech všetkých občanov Slovenska,“ povedala Čaputová.

Voľby vytvorili obraz spoločnosti

Predčasné parlamentné voľby boli podľa nej slobodné, demokratické a vytvorili reálny obraz spoločnosti. Vysoká volebná účasť svedčí o tom, že budúcnosť Slovenska nie je ľuďom ľahostajná, skonštatovala. Poukázala na to, že úsilie o spravodlivú, demokratickú a dobre spravovanú spoločnosť bude pokračovať aj po voľbách.

„Predvolebná kampaň, ktorá sa už, našťastie, skončila, vytvorila rany na spoločenskej atmosfére, na vzťahoch medzi ľuďmi a na celkovej dôvere v politiku a demokraciu,“ podotkla prezidentka.

Víťazom predčasných parlamentných volieb sa stal Smer-SD. Nasleduje Progresívne Slovensko a Hlas-SD. Do parlamentných lavíc sa dostali aj koalícia OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí a tiež KDH, SaS a SNS.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: SMER-SD
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM