Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Vychytená destinácia má problém: Turisti si odnášajú nepríjemnú exotickú CHOROBU!

Španielske úrady pred štartom dovolenkovej sezóny varujú turistov. Na obľúbenom párty ostrove sa môžu nakaziť exotickou horúčkou.

Ilustračný obrázok k článku Vychytená destinácia má problém: Turisti si odnášajú nepríjemnú exotickú CHOROBU!
Zdroj: pixabay.com

Španielske úrady vydali znepokojivé varovanie. Dovolenková sezóna sa pomaly blíži a na ostrove Ibiza sa začalo šíriť nepríjemné ochorenie, takzvaná horúčka dengue. Upozornil na to portál Sky News.

Symptómy horúčky dengue

Úrady hovoria konkrétne o tom, že riziko nákazy je aktuálne označené ako nízke, medzi májom a novembrom sa ale zvýši na stredné. Ostrovania spozorneli po tom, čo sa na Ibize nakazilo horúčkou dengue šesť nemeckých turistov.

Symptómy zvyčajne začínajú štyri až desať dní po infikovaní sa. Patria k nim vysoká teplota, silná bolesť hlavy, bolesti kĺbov, nevoľnosť a kožná vyrážka. S priebehom ochorenia je to individuálne. Niektorí pacienti chorobu jednoducho vyležia, iným môže spôsobiť vážnejšie stavy.

Komáre

Horúčku dengue podľa tamojších úradov šíria infikované komáre. Leto je v tomto zvlášť kritické. V teplých mesiacoch je totiž komárov najviac, no zároveň je na ostrove najviac turistov.

Ibiza je súčasťou Baleárskych ostrovov a počas dovolenkovej sezóny býva plná návštevníkov. Destinácia je označovaná aj ako párty ostrov. Láka najmä mladých dovolenkárov vyhľadávajúcich zábavu a nočný život.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a na Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM