Cestovanie

Vyhľadávanej destinácii v Chorvátsku došla trpezlivosť: Turistom hrozia mastné POKUTY

Obľúbená chorvátska destinácia sa púšťa do boja s nespratnými dovolenkármi. Ak to preženú, hrozia im vysoké pokuty.

Ilustračný obrázok k článku Vyhľadávanej destinácii v Chorvátsku došla trpezlivosť: Turistom hrozia mastné POKUTY
Zdroj: Pexels.com , Unsplash.com

Medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie v Chorvátsku patrí bezpochyby Split. Jeho magistrát sa teraz rozhodol bojovať proti opitým turistom. Informoval o tom portál inews.co.uk.

Ak to preženiete s alkoholom, vaša dovolenka sa môže poriadne predražiť. Zakázané je pitie, spánok, vracanie alebo močenie na verejnosti.

Výška pokuty sa pohybuje od 150 do 300 eur.

Pokute sa nevyhnete, ani keď vás uvidia piť alkohol vo vzdialenosti do 100 metrov od školy alebo budete liezť na pamiatky alebo do fontán.

Chcú zmeniť vnímanie Splitu

Policajti už začiatkom júna rozdali prvé pokuty 13 turistom. Plné zuby nevhodného správania majú aj miestni obyvatelia. Dožadujú sa posilnených policajných hliadok v uliciach po 23.00 hodine. Sťažujú sa na krik, rozbíjanie fliaš a nevhodné správanie turistov.

Zástupca primátora Splitu Bojan Ivošević pre portál vysvetľuje: „Chceme zmeniť vnímanie Splitu. Chceme zmeniť typ hostí, ktorí sem prichádzajú. Radi by sme vypadli zo zoznamu vyhľadávaných párty destinácií a začali priťahovať viac rodín či jednotlivcov, ktorí si prídu užiť krásy mesta a mora.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM