ELA Správy Rôzne

Výpadok Slovensko.sk: Portál verejnej správy je čiastočne NEFUNKČNÝ

Dôležitý slovenský portál verejnej správy trápia technické problémy aj tento mesiac. Niektorí užívatelia sa doň nevedia prihlásiť.

Ilustračný obrázok k článku Výpadok Slovensko.sk: Portál verejnej správy je čiastočne NEFUNKČNÝ
Zdroj: TASR

Kto si chce elektronicky vybaviť úradné záležitosti prostredníctvom Ústredného portálu verejnej správy (ÚPVS) Slovensko.sk, možno narazil na problém ako naša čitateľka, ktorá si ku koncu mesiaca potrebovala vybaviť administratívu. Posledné dni sa doň nevedela prihlásiť.

„Evidujeme čiastočnú nefunkčnosť zobrazovania portálu slovensko.sk prostredníctvom prehliadačov Chrome a Edge. Zobrazovanie prostredníctvom prehliadačov Mozilla Firefox a Opera je plne funkčné,“ objavil sa oznam na webe ÚPVS v pondelok 29. apríla 2024.

To však nie je jediný oznam o obmedzení služieb. V utorok 30. apríla bude portál dočasne nedostupný v čase od 22.00 h do 23.00 h z dôvodu prác na infraštruktúre.

Portál verejnej správy mal výpadok takmer 4 hodiny aj pred mesiacom. Príčinou bol aj vysoký investičný dlh. Tvrdí to generálny riaditeľ Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES) Ľubomír Mindek. Ako vtedy uviedol jednou z príčin výpadku je dlhodobé neriešenie prevádzkových požiadaviek a vysoký investičný dlh.

Ilustračné foto

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM