VOCH Zo zahraničia Magazín

Študent pricestoval na letnú dovolenku do Afganistanu: Šokoval celý svet!

Študent, ktorý pricestoval na dovolenku do Afganistanu, šokoval zábermi celý svet.

Ilustračný obrázok k článku Študent pricestoval na letnú dovolenku do Afganistanu: Šokoval celý svet!
Zdroj: twitter.com/LordVesconte

21-ročný študent Miles Routledge z Birminghamu si naplánoval letnú dovolenku v Afganistane ešte v máji. Ako povedal pre zahraničný portál Input, krajinu si vybral, pretože bola na zozname najnebezpečnejších miest na svete.

„Chcel som nejaké dobrodružstvo,“ vysvetlil svoju cestu mladík.

Hrôza v uliciach

„Nenávidím ležanie na pláži, takže som chcel urobiť niečo trochu iné,“ povedal. „Mal som dojem, že krajina nespadne o ďalší mesiac, takže som si myslel, že to bude v poriadku.“ Mladý Brit najprv zdieľal usmievavé selfie a pózoval so zbraňami. O pár hodín sa však všetko zmenilo a zažil hrôzu v uliciach.

V oblasti, ktorú prevzal Taliban, videl vydesený dav kradnúť a rabovať, počul veľa streľby a vrtuľníkov. Pokúšal sa utiecť z krajiny a vďaka britskej armáde sa dočkal evakuačného letu, z ktorého zverejnil video seba a desiatok ďalších ľudí, ktorí pristáli v Dubaji. Z jeho profilu však zmizli všetky fotografie aj videá.

Článok pokračuje pod videom z lietadla.

Za výlet schytal kritiku

Celý svet si všimol jeho „výlet“, za ktorý ho skritizovali viaceré zahraničné médiá. Na Twitteri ho niekoľko ľudí obvinilo z toho, že konal z privilégií a využil príležitosť, ktorá mohla patriť inému občanovi. Mnoho ľudí totiž stále čaká na svoj odlet z Afganistanu.

Správy z Afganistanu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM