Regióny

Z KAŽDÉHO KÚTA: Humenčania ponúkajú hymnu, hokejový ošiaľ sa môže začať

Prejdime si pár regionálnych správ, ktoré vo štvrtok 5. mája zarezonovali až tak, že sa dostali do tohto výberu.

Ilustračný obrázok k článku Z KAŽDÉHO KÚTA: Humenčania ponúkajú hymnu, hokejový ošiaľ sa môže začať
Zdroj: TASR

Prím hrajú motorkári, zaujímavý úspech botanickej záhrady nitrianskej vysokej školy, ale aj pôrodné asistentky či snaha humenskej kapely namieriť našich hokejistov na MS 2016 za úspechom.

Noční vlci sú už u nás

Pocta pamiatke padlým hrdinom a kopec hrmotu silných motorov, ktoré riadia silní chlapi s veľkým srdcom. Tí aktuálne sa z Poľska presunuli na Slovensko, viac už v článku Noční vlci pod Tatrami: Na Slovensku zatiaľ bez problémov.

Vanilka v našom podnebí? Ide to!

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre sa môže najnovšie pochváliť vypestovanými strukmi vanilky.

Ak vás téma interesuje, nech sa páči pokračovanie, v texte je toho dosť zaujímavého.

Pôrodné asistentky stoja pri zrode nových životov

Rola pôrodnej asistentky sa rokmi mení: V Bratislave mali babice aj svoju školu! – tento text je v prvom rade pripomenutím si Medzinárodného dňa pôrodných asistentiek, ktorý bol práve vo štvrtok 5. mája.

A potom aj pohľadom späť. Zaujímavé určite je, ako sa pôrody robili v nie tak vzdialenej, ale aj poriadne dávnej minulosti. Článok si určite prečítajte, stojí za to.

Ďalšia hokejová hymna

O pár hodín je tu hokejový šampionát, niektorí fanúšikovia slovenského tímu sú síce po nevydarených prípravných zápasoch a odmietnutí účasti na ruskom turnaji v podaní niektorých hviezd skeptickí, ale aj tak je tu stále dosť tých, ktorí proste Cígerovmu tímu veria.

Slovensko je hokejová krajina. To síce viac platilo v dobe, kedy sme v tomto športe patrili k najlepším na svete, istým ale stále zostáva, že tisíce priaznivcov stále baví, a tak budú vystúpenia našich pozorne a s napätím sledovať.

Humenská kapela S.P.L.N. nie je výnimkou, tá navyše pripravila tematickú hymnu, čo je neklamný znak toho, že hokejový ošiaľ môže začať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM