TOS Magazín Ona

Životná rada najstaršej ženy na svete: Čo mi pomohlo dožiť sa 115 rokov?!

Má 115 rokov, je oficiálne najstaršou osobou na svete a s pomocou dcéry tweetuje. Toto je jej rada na dlhovekosť.

Ilustračný obrázok k článku Životná rada najstaršej ženy na svete: Čo mi pomohlo dožiť sa 115 rokov?!
Zdroj: Unsplash.com / CC0 1.0

Maria Branyas Morera sa narodila v roku 1907 v Kalifornii do španielskej rodiny. Od 17. januára tohto roka je oficiálne najstaršou osobou na svete. Už čoskoro, 4. marca, oslávi svoje 116-te narodeniny.

Prekonala Covid

Medzitým, v marci 2020, sa Maria stala najstarším človekom, ktorý prekonal Covid-19. „Nebála som sa, pretože nebojím sa zomrieť," uviedla na margo tejto pandémie. Mimochodom, zažila a prežila aj pandémiu vtačej chrípky v roku 1918.

Dnes je Maria dokonca aj na sociálnych sieťach, s pomocou svojej dcéry tweetuje pod účtom Super katalánska babička. Na internete sa delí o svoje tipy a rady do života. Má už takmer desaťtisíc sledovateľov. Pri svojom profile uvádza “Som stará, veľmi stará, ale nie idiot.”

Článok pokračuje pod fotkami.

Ďaleko od toxických ľudí

Ako sama vo svojich príspevkoch tvrdí, dlhovekosť je aj o šťastí a dobrej genetike. „Pokoj, dobré spojenie s rodinou a priateľmi, kontakt s prírodou, emocionálna stabilita, žiadne starosti, žiadne výčitky, veľa pozitivity a ďaleko od toxických ľudí,“ to sú jej ďalšie tipy na šťastný a dlhý život.

A práve to posledné zopakovala nedávno opäť. „Drž sa ďalej od toxických ľudí.“

Mária pokým mohla, bola mimoriadne aktívna, hrala na klavíri a cvičila gymnastiku. Nikdy nepila alkohol, nefajčila a nedržala ani žiadne diéty.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM