Monika Hanigovská Krimi

Zlodej chcel využiť koronu a obrať seniorku o tisíce eur: TÁTO veta ju zachránila!

Ľudský hyenizmus nepozná hranice ani v tejto pohnutej dobe! Podvodník chcel využiť „dobu koronovu“ a od seniorky vylákať tisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Zlodej chcel využiť koronu a obrať seniorku o tisíce eur: TÁTO veta ju zachránila!
Zdroj: TASR

Korona-nekorona, zlodeji nemajú zľutovanie. Podvodník si v týchto dňoch vyhliadol 81-ročnú seniorku z Kežmarku. Prostredníctvom telefonátu sa od nej snažil vylákať niekoľko tisíc eur.

Falošný zdravotnícky pracovník

Muž sa predstavil ako zdravotnícky pracovník. Ženu oslovil menom a priezviskom a povedal jej, že jej syn je chorý, leží na umelej pľúcnej ventilácii a neodkladne potrebuje liek. Konkrétne injekciu v hodnote 10 000 eur.

Pani Anna mu povedala, že peniaze nemá. Podvodník sa nechcel vzdať vidiny peňazí, a pohotovo reagoval. Ponúkol sa seniorke, že jej pošle taxík, ktorý ju odvezie do banky. Informoval o tom portál noviny.sk.

Seniorka rázne zakročila

Pani Anna však podvodníka „zotrela“ jedným dychom. Nazvala ho klamárom a hovor ukončila. Následne si situáciu preverila. Zavolala synovi a zistila, že sa nenachádza v nemocnici.

„Ide o krásny príklad, že napriek zlej správe, ktorú jej páchateľ uviedol, zachovala chladnú hlavu a nenechala sa oklamať,“ skonštatovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Ilustračné foto, TASR

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM