Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Zmeníme sa na MONŠTRÁ! Znepokojivé vizualizácie ukazujú, ako môžeme vyzerať v roku 2100

Vizualizácie majú upozorňovať na nástrahy homeofficu. Vysedávanie za počítačom môže človeka úplne zdeformovať.

Ilustračný obrázok k článku Zmeníme sa na MONŠTRÁ! Znepokojivé vizualizácie ukazujú, ako môžeme vyzerať v roku 2100
3
Galéria

Práca z domu je čoraz populárnejšia. Tento trend výrazne posilnila pandémia COVID-19, kedy mnoho pracovníkov vymenilo kancelárie za obývačky. A časť z nich sa už do kancelárií nevrátila.

Nástrahy homeofficu

Takzvaný homeoffice je rezonujúcou témou a často sa rozoberajú jeho výhody a nevýhody. Zaujímavým spôsobom túto tému otvorila spoločnosť zaoberajúca sa kancelárskym nábytkom Furniture At Work. Vytvorila vizualizáciu človeka pracujúceho z domu v roku 2100. Upozornil na to DailyMail.

Projekt dostal názov Anna a rozhodne naň nie je pekný pohľad. Fiktívna žena má nadváhu, je výrazne zhrbená, má zdeformované prsty na rukách, ktoré pripomínajú pazúre, v tvári je strhaná a má opuchnuté oči.

Ako tomu predísť?

Tím vytvoril Annu na základe výskumu z University of Leeds, ktorý zistil, že tretina britských pracujúcich z domu nemá na celodennú prácu vhodné podmienky.

Anna je zhrbená kvôli celodennému sedeniu. Deformácia dlaní má byť spôsobená neustálou prácou s myšou. Anna sa nehýbe, preto priberá, nemá dobrú imunitu a môže trpieť úzkosťami a depresiami.

Celý projekt má upozorňovať na to, že aj pri homeoffice treba myslieť na svoje zdravie. Je dôležité dopriať si pohyb, po skončení pracovnej doby ísť na vzduch, dbať na zdravú stravu a dopriať si aj psychický odpočinok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM