han Zo Slovenska

Známy lekár upozorňuje na KŠEFTY s covid pasmi a podvodníkom odkazuje: HANBITE sa!

Podvody pri testovaní! Primár považskobystrickej nemocnice Milan Kulkovský prízvukuje, že dochádza ku nekalým praktikám pri PCR testovaní. Ako to prebieha?

Ilustračný obrázok k článku Známy lekár upozorňuje na KŠEFTY s covid pasmi a podvodníkom odkazuje: HANBITE sa!
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Známy odborník sa k tomu vyjadril na sociálnej sieti. „Bol som upozornený mojimi čitateľmi na to, že v niektorých regiónoch môže opakovane dochádzať a aj dochádza k podvodom pri PCR testovaní. Jedným z tých regiónov sú aj Kysuce,“ píše v úvode Kulkovský.

O podvodoch, ktoré súviseli s testovaním a očkovaním už neraz informovala polícia. Potom, čo vláda zaviedla prísnejšie opatrenia pre tých, ktorí nie sú zaočkovaní a ani neprekonali covid, bude s veľkou pravdepodobnosťou narastať aj trestná činnosť takéhoto charakteru.

Ako to prebieha?

Podľa lekára Kulkovského to je celkom jednoduché. „V prípade pozitivity PCR testu osloví dotyčná osoba ľudí vo svojom okolí a ponúkne im pomoc s obdržaním Covid pasu. V prípade záujmu zozbiera za určitú finančnú odmenu občianske preukazy záujemcov a ako pozitívna osoba obehne viaceré odberné miesta. Na každom sa predstaví ako iná osoba, pravdaže rovnakého pohlavia a podstúpi test s pozitívnym výsledkom. Vzhľadom k tomu, že rýchla identifikácia je sťažená nosením respirátorov a táto kontrola nie je ani intenzívna, nie je problém systém obísť,“ uviedol primár.

Na margo toho primár prosí pracovníkov odberných miest o zodpovednú kontrolu identifikačných údajov testovaných, vrátane vizuálnej identifikácie testovaného.

„Ďalším častým spôsobom, ako sa snažia ľudia obísť systém, je fiktívne očkovanie v niektorých ambulanciách všeobecných lekárov. Niektoré prípady sa už prešetrujú. V tomto prípade za úplatok lekár vakcínu nepichne, vyhodí ju a pacientovi vydá potvrdenie. Je dôležité povedať, že trestného činu sa dopúšťajú obidve strany,“ prezradil Kulkovský vo svojom príspevku na Facebooku.

„Odkaz pre podvodníkov. Nikoho neoklamete tak veľmi, ako sami seba. Hanbite sa,“ uzavrel Milan Kulkovský.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM