ELA Politika

Fico: Čaputová má pokyn z americkej ambasády! Matoviča sa ZBAVIA a Hlas ponúka 11 zradcov

Podpredseda parlamentu Gábor Grendel (OĽANO) kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú za údajné utajenie stretnutia s lídrom mimoparlamentného Hlasu-SD Petrom Pellegrinim. Viac svetla do prípadu sa rozhodol priniesť aj Robert Fico.

Ilustračný obrázok k článku Fico: Čaputová má pokyn z americkej ambasády! Matoviča sa ZBAVIA a Hlas ponúka 11 zradcov
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Prezidentka podľa Grendela po takomto stretnutí s Petrom Pellegrinim „zvozila premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) za manažovanie koaličných vzťahov a pandémie“. Poradca prezidentky Martin Burgr označil Grendelove vyjadrenia za konšpiráciu. Prezidentka sa podľa jeho slov bežne stretáva s politikmi vrátane premiéra aj na neverejných schôdzkach.

Náhoda?

Grendel upozornil, že v jeden deň Pellegrini vyzval ľudí nad 60 rokov na očkovanie a dištancoval sa od extrémistov. V ten istý deň podľa neho prezidentka skritizovala premiéra za manažovanie vzťahov a pandémie.

Podľa Grendela to nemusela byť náhoda, pretože sa pár dní predtým stretli a hoci sa o tom niektoré médiá dozvedeli, dostali podľa neho stopku na informovanie.

„Čo také strašne tajné spolu riešili Peter Pellegrini so Zuzanou Čaputovou, že sa rozhodli použiť ‚žolíka‘ nehodného predstaviteľov slobodného demokratického štátu, nehodného vyznávačov slobody slova, slobody tlače?“ pýta sa Grendel na sociálnej sieti.

Niekto sa tu zbláznil

K stretnutiu hlavy štátu a odídenca zo Smeru Pellegriniho sa vyjadril aj samotný predseda strany Smer-SD Robert Fico. „O čo ide? Prezidentka Čaputová dostala pokyn z americkej ambasády v Bratislave, že za každú cenu musí zachrániť súčasnú vládu pred návratom SMERU-SD s jeho suverénnymi pohľadmi na zahraničnú politiku. Aby vláda prežila, musí sa zbaviť železnej gule v podobe I. Matoviča. Dá sa rozumne predpokladať, že I. Matovič v prípade jeho odvolania stiahne so sebou pár poslancov OĽANO, ktorých bude treba nahradiť. No a p. Pellegrini asi ponúka 11 zradcov, čo je pre pani prezidentku v jej amerických výpočtoch veľmi atraktívne,“ napísal v piatok večer na sociálnej sieti Fico.

Podľa jeho slov po odvolaní Matoviča môžeme očakávať koalíciu Eduarda Hegera s pár poslancami z OĽANO, Pellegriniho s 11 poslancami, Kollárovej Sme rodina, Sulíkovej Sas a neexistujúcej strany Za ľudí.

„Samozrejme, s požehnaním americkej ambasády a slávnostnou rečou p. Čaputovej. Blahoželám. A dúfam, že tí v Hlase, ktorí sú pri zmysloch, rozmýšľajú a vedia, že jediným riešením pre Slovensko sú predčasné voľby a spolupráca SMER-u a Hlasu,“ dodáva Fico.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM