20 potravín sa spája s RAKOVINOU: TIETO dobroty si do úst už asi nevložíte!
Chcete žiť dlho a zdravo? Skúste povedať „nie“ týmto potravinám alebo ich aspoň obmedziť.

4) Diétne potraviny
Vyzerajú zdravo, no vždy to tak nie je! Vší majte si zloženie takýchto potravín. Ak nájdete v zložení aspartám, radšej sa poobzerajte po inej potravine, alebo si doprajte za hrsť orieškov či ovocia: „Všetky diétne potraviny sú chemicky spracované a vo všeobecnosti obsahujú aspartám, ktorý spôsobuje mnohé choroby, ako sú rakovina, vrodené chyby a srdcové problémy.“
5) Hydrogenované oleje
Používajú sa často v potravinárskom priemysle na zlepšenie chuti a textúry spracovaných potravín. V čom sú nebezpečné? „Obsahujú vysoké množstvo omega-6 mastných kyselín, ktoré môžu spôsobiť srdcové choroby a rôzne druhy rakoviny, najmä rakovinu kože,“ píše Buzzaura. Nie sú to teda prírodné oleje, ale látky vytvorené človekom.
6) Instantné polievky
Sú síce tradičnou súčasťou ázijskej kultúry, ale v upravenej forme si na nich pochutnávame tiež. „Minútky“ síce zasýtia, no môžu konzumentom spôsobiť veľké problémy. Pozor by si mali dávať najmä ľudia s citlivejším tráviacim traktom, a tým to nekončí! Instantné polievky sú chudobné na živiny, ale bohaté na stabilizátory, farbivá, umelé látky a arómy, konzervanty a ďalšie látky.
Skúste povedať jasné „nie“ sóde, ktorá zapríčiňuje inzulínovú rezistenciu či spracovanému mäsu. Takáto masovú pochúťka totiž obsahuje veľké množstvo konzervačných látok a chemikálií.
Ktoré potraviny môžu ešte naštartovať rakovinu? Prečítajte si na poslednej strane.