20 potravín sa spája s RAKOVINOU: TIETO dobroty si do úst už asi nevložíte!
Chcete žiť dlho a zdravo? Skúste povedať „nie“ týmto potravinám alebo ich aspoň obmedziť.
7) Ochutené krekry
Milujete krekry? Nemáme pre vás dobrú správu. „Ak sa chcete vyhnúť rakovine, možno sa budete musieť vyhnúť značkám sušienok, ktoré zahŕňajú cukor, hydrogenované oleje a umelé arómy,“ pripomína Buzzaura.
8) Biela múka
Biela múka je očistená od otrúb a klíčkov a je teda ochudobnená o vitamíny, vlákninu a živiny ako v prípade celozrnnej múky.
Máte vysokú hladinu inzulínu či cukru v krvi? Je možné, že príliš často konzumujete výrobky z bielej múky.
9) Umelé sladidlá
Pozor aj na umelé sladidlá. „Pribúdajú dôkazy o tom, že chemikálie, ktoré tvoria umelé sladidlá, sa v tele rozkladajú ako smrteľný toxín nazývaný DKP, ktorý môže spôsobiť rakovinu, najmä mozgové nádory,“ pripomína tamojší portál.
10) Červené mäso
„Ak jete veľa červeného mäsa a spracovaného mäsa, zvyšujete riziko rakoviny hrubého čreva,“ pripomína portál NHS. Veľkí jedáci mäsa by mali znížiť prídel. Ak konzumujete viac ako 90 gramov červeného a spracovaného mäsa denne, skúste svoj prídel znížiť aspoň 70 gramov. „Môžete tak predísť rakovine čriev,“ radí tamojší portál.
Chcete dlhšie žiť? Obmedzte hranolky, burgerové žemle,umelé sladidlá, alkohol, rafinované cukry, GMO potraviny a údené jedlá. Pozor aj na lososy. Tie môžu byť kŕmené antibiotikami, pesticídmi a rôznymi karcinogénmi.
Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.
Foto: ilustračné