MI Politika

Aj Krajniak chce bodovať fotkami so zvieraťom. Takúto výčitku však nečakal!

Minister práce a sociálnych vecí zverejnil nežné fotky, na ktorých sa mazná s asistenčným psom. Niektorí ľudia to však nevzali úplne pozitívne.

Ilustračný obrázok k článku Aj Krajniak chce bodovať fotkami so zvieraťom. Takúto výčitku však nečakal!
5
Galéria

Láska k zvieratám je ušľachtilý cit. Ak ju politik verejne prezentuje, väčšinou mu to prináša pozitívne body. Aj slovenskí politici to dobre vedia a radi využívajú vo svoj prospech.

Robert Fico v časoch svojho vládnutia rád predvádzal lásku k labradorovi Larrymu. Igor Matovič sa aktuálne pochválil fotkou nežného mačiatka a Milan Krajniak v tom istom čase zverejnil zábery, ako sa mazná s asistenčným psom. Ale nepochybil náhodou?

Príjemná návšteva

Minister práce a sociálnych vecí sa na Facebooku pochválil, že navštívil Výcvikovú školu pre vodiace a asistenčné psy. Priznal, že to bol pre neho úžasný zážitok a bol doslova unesený.

„Cítil som sa na dnešnej návšteve skvelo. Už dlhšie sa mi potvrdzuje, že kde panuje láska medzi ľuďmi a psíkmi, tam sa všetci cítia výborne,“ vyznal sa M. Krajniak.

Ocenil, s akou láskou sa pracovníci výcvikovej školy venujú svojim psom, ktorí budú jedného dňa pomáhať ľuďom s rôznymi znevýhodneniami. Ministra vraj veľmi prekvapilo, ako prebieha ich výber – musia mať vhodnú povahu, byť mierne a ochotné spolupracovať.

„Dnes sme si prešli, čo môže naše ministerstvo pre nich spraviť. Najväčší problém je aktuálne nejasná legislatíva. Dostal som písomné pripomienky, do leta ich spracujeme,“ uisťuje M. Krajniak.

Podstatné témy z politického diania

Takto teda nie, pán minister!

Minister práce pripojil k svojmu statusu aj fotku, ako sa hrá s jedným labradorom. Väčšina fanúšikov mu tlieska a niektorí uznávajú, že si ich Milan Krajniak konečne získal. V mnohých komentároch zaznievajú prosby, aby sa venoval aj týraniu psov v osadách, hoci to nepatrí do jeho kompetencie. Našiel sa však aj jeden vyčítavý komentár.

„Prvá vec, ktorú nesmiete robiť s asistenčným psom, je hrať sa s ním,“ napísal jeden komentujúci. Milan Krajniak mu vzápätí slušne odpovedal, že má síce pravdu, ale len čiastočne.

Uznal, že s asistenčným psom sa nikto nesmie hrať, keď práve pracuje. Vtedy sa totiž musí sústrediť na svoje úlohy a nie je dobré, keď ho pritom cudzí ľudia rozptyľujú. „Na druhej strane v čase „mimo služby“ potrebujú asistenčné psy, ako každý iný pes, trochu pozornosti a hry,“ dodáva minister.

Ako to je v skutočnosti? Výcviková škola pre asistenčné a vodiace psy dáva Milanovi Krajniakovi za pravdu. Vo svojom blogu vysvetľuje, že je veľmi nevhodné, ak vodiaceho psa niekto hladká a vyrušuje, keď je vo svojom bielom postroji a sprevádza pána, či pani.

„Aj na pohľad nevinné oslovenie, môže oslabiť psovu koncentráciu. Vyrušenie psieho pomocníka pri práci má priamy dopad aj na človeka so zrakovým postihnutím.“ Akonáhle je však pes mimo služby, nie je dôvod sa ho nedotýkať, ak s tým jeho majiteľ súhlasí.

Aj toto sa udialo na Slovensku

TIETO KRÁSNE PSÍKY POMÁHAJÚ ĽUĎOM. MY POMÔŽEME IM🐶 Dnes som bol v spoločnosti nádherných psíkov, ktorí navyše pomáhajú....

Posted by Milan Krajniak on Tuesday, April 27, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM