MI Politika

Matovič má nového spolubývajúceho! Čo má spoločné s Pellegrinim?

Aj tí najväčší kritici lídra OĽaNO uznávajú, že bol vždy vynikajúcim politickým marketérom. Presne vie, čo a kedy na voličov zaberá. Teraz to skúša znovu.

Ilustračný obrázok k článku Matovič má nového spolubývajúceho! Čo má spoločné s Pellegrinim?
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Statusy Igora Matoviča na Facebooku sú už povestné. Hoci ich píše ako vrcholný predstaviteľ vlády, vždy mali aj súkromný charakter. Tentokrát svojim fanúšikom predstavil nového a skutočne rozkošného člena rodiny.

Ňu, ňu, ňu

V politickom súboji to odjakživa funguje tak, že voliči si nevyberajú svojich favoritov primárne na základe programov a argumentov, ale hlavne podľa emócií. Preto sa každý politik, vrátane diktátorov, rád fotí s deťmi a zvieratami, aby ukázal, že má veľké srdce.

Igor Matovič to dobre vie. Známe je jeho video s dcérou, kde sa jej priznáva, že vezme funkciu premiéra a neskôr jeho historky o tom, ako ho dcéra doma ostrihala, čo rozprával aj francúzskemu prezidentovi.

Tentoraz stavil Igor Matovič vo svojej komunikácii na zvieratká. Presnejšie povedané, na rozkošné mačiatko. „Náš nový spolubývajúci :-) #Mačiak,“ napísal na Facebook.

Pod statusom so zverejnenou fotkou malého mačiatka sa okamžite strhla veľká diskusia a za dve hodiny mu dalo lajk takmer osemtisíc sledovateľov. Reakcie boli zmiešané a niektoré aj veľmi vtipné.

Ďalšie politické dianie

Oči ako Pelle!

Väčšina ľudí pod Matovičovým statusom reaguje veľmi pozitívne a píše komentáre o tom, že je to skutočne rozkošné mačiatko a vynikajúci domáci miláčik pre dve dcéry Igora Matoviča.

„Mačiatku prajem krásny a dlhý život. Dcéry musia byť neskutočne šťastné… Viac takých pozitívnych statusov a svet bude krajší. Možno ma nakoniec aj presvedčíte,“ chytil sa jeden z potenciálnych voličov.

Iní žartujú, aby Matovičovci mačiatko poriadne strážili, lebo keď im utečie na ulicu po 21:00 hod., tak bude problém. Viacerí si všímajú modré oči mačaťa, ktoré im pripomínajú opozičného lídra Petra Pellegriniho: „Oči má ako Pelle,“ píše jeden z nich.

Nemálo je však aj kritických reakcií. „Pán minister, veľmi zlaté mačiatko, ale kedy sa budete vyjadrovať aj k Vašej práci? Napríklad kedy vysvetlíte, prečo chcete porušiť koaličnú zmluvu pri zákone o dlhovej brzde, alebo prečo ste neznížili DPH pre gastro?“ sťažuje sa jeden z diskutujúcich.

Mačka na priloženej fotke nie je žiadna pouličná zmeska, ale šľachtené zviera. Podľa všetkého ide o plemeno ragdoll. Na trhu sa jej cena pohybuje väčšinou okolo 300 – 400 eur, ale kocúrik je lacnejší.

„…je to terapeutické plemeno. Doprajme Igorovi Matovičovi každodennú terapiu doma a aspoň ušetríme. Jednorazová investícia cca 600 eur, ale na niekoľko rokov,“ štipľavo reaguje jeden z komentujúcich.

Aj toto sa stalo na Slovensku

Náš nový spolubývajúci😊 #Mačiak

Posted by Igor Matovic on Wednesday, April 28, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM