Správy Politika

Medzi Matovičom a Sulíkom to opäť vrie: Hrozí ďalšia kríza?

Strana SaS podľa ministra financií Igora Matoviča vydiera a blokuje zákon o rozpočtovej zodpovednosti. Bývalý premiér nevylúčil, že sa obráti na opozíciu.

Ilustračný obrázok k článku Medzi Matovičom a Sulíkom to opäť vrie: Hrozí ďalšia kríza?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Strana SaS vydiera ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), keď podmieňuje schválenie ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti zakomponovaním daňovej brzdy.

Pokiaľ SaS nezmení stanovisko, bude OĽANO hľadať podporu tohto zákona u opozície. Matovič to povedal na utorkovej tlačovej konferencii venovanej novele daňového poriadku.

„Zatiaľ strana SaS vydiera a blokuje zákon o rozpočtovej zodpovednosti. Mňa to mimoriadne mrzí. Práve takýto zákon by sa mal prijímať vtedy, keď ešte ústavnú väčšinu máme,“ uviedol Matovič.

Viac z politiky

Minister financií upozornil, že koaličná strana nemôže vetovať zámery, ktoré boli súčasťou programového vyhlásenia vlády. „V tom prípade predpokladám, že napriek vetu SaS budeme rokovať s opozíciou a budeme sa snažiť nájsť zodpovednosť radšej medzi opozičnými stranami,“ dodal Matovič.

Minister hospodárstva a predseda strany SaS Richard Sulík v pondelok (26. 4.) zdôraznil, že pokiaľ sa deficity rozpočtu nemajú riešiť iba zvýšením daní, ale aj znížením výdavkov, tak je veľmi dôležité, mať v tomto ústavnom zákone na zvyšovanie daní obmedzenie. Matovič však pripomenul, že na takejto zmene nebola dohoda v programovom vyhlásení vlády (PVV).

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM