Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Apokalyptické VIDEO: Z neba odrazu spadla obrovská masa vtákov, mnohé uhynuli

Video, pri ktorom zatajíte dych. Stovky vtákov v sekunde akoby spadli z neba. Názory na to, čo sa mohlo stať, sa rôznia.

Ilustračný obrázok k článku Apokalyptické VIDEO: Z neba odrazu spadla obrovská masa vtákov, mnohé uhynuli
Zdroj: YouTube.com/The Straits Times

Kamera v mexickej Chihuahue zachytila desivý úkaz. Video sa rýchlo stalo na internete virálnym. Masívny kŕdeľ vtákov predviedol nevysvetliteľný manéver, po ktorom zostali na ulici ležať desiatky mŕtvych jedincov. Prípad opisuje portál Dailymail.

Ako z hororu

Kŕdeľ lúčnikov žltohlavých podľa portálu prilietal z Kanady, nad mexickým mestečkom ale odrazu urobil niečo nečakané.

Obrovská masa vtáctva sa synchronizovane zniesla k zemi a doslova dopadla na chodník ako obrovský čierny mrak. Vtom sa masa „rozbila“ na márne kúsky a zatiaľ čo časť vtákov znovu vzlietla do povetria, zo záberov je zrejmé, že množstvo jedincov zostalo bezvládne ležať na ulici.

Toto smutné divadlo sa malo udiať ešte siedmeho februára v ranných hodinách, miestni obyvatelia okamžite zalarmovali políciu.

Čo sa mohlo stať?

Podľa miestnych novín El Heraldo de Chihuahua sa na nezvyčajný úkaz pozrel aj odborník. Veterinár, ktorý uhynuté jedince skúmal, naznačil, že vtáky mohli napríklad vdýchnuť toxické výpary alebo mohli preťažiť elektrické vedenie, pričom ich zabil prúd.

Príbeh si však rýchlo začal žiť vlastným životom a ľudia majú aj svoje vlastné teórie. Na sociálnych sieťach sa začali šíriť názory, ktoré pravosť videa spochybňujú. Vraj ide o podvod. Objavili sa aj špekulácie, že za úkazom sú technológie 5G.

⬇︎ Pozrite si, ako úkaz zachytila kamera ⬇︎

Zdroj: YouTube.com

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM