Filip Chudý Zo Slovenska

Banáš spochybňoval koronavírus, teraz leží v nemocnici: Adela s veľkým odkazom

Jedného z pochybovačov koronavírusu odviezla sanitka. Jozef Banáš je v nemocnici, dcéra Adela zverejnila výzvu pre národ.

Ilustračný obrázok k článku Banáš spochybňoval koronavírus, teraz leží v nemocnici: Adela s veľkým odkazom
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Spisovateľ Jozef Banáš sa nakazil koronavírusom. Informovala o tom jeho dcéra Adela spolu s manželom Viktorom Vinczem na sociálnej sieti. Ďalej nabádali ľudí k pozretiu alebo zdieľaniu ich videa, aby sa dostalo aj k tým, „ktorí stále neveria alebo pochybujú. Jeden z pochybovačov totiž leží odvčera na kyslíku,“ napísali k nemu.

Nikto ju neplatí

Jozef Banáš totiž koronavírus spochybňoval, hoci jeho dcéra Adela uviedla, že možno už má na to iný názor.

Pre 72-ročného spisovateľa, ktorý bol podľa slov jeho dcéry vo výbornej kondícii na svoj vek a kedykoľvek mohol odbehnúť polmaratón, totiž prišla sanitka. „Ľudia, už to prosím začnite brať vážne. Nikto mi za toto neplatí, ja sa nepotrebujem zviditeľňovať, keďže mám myslím celkom úspešné kariéru aj bez takýchto videí,“ povedala najpopulárnejšia slovenská moderátorka.

Výzva

Adela Vinczeová pripojila, že je to pre ňu náročnejšie, keďže ona nakazila svojich rodičov. „A to len preto, že som nemala doma rúško. Veď načo, keď som bola testovaná…,“ uviedla. Pričom podobné situácie môžu podľa nej nastať počas Vianoc v každej rodine, keďže sa budú jej členovia stretávať.

Zároveň vyzvala ľudí, aby si uvedomili, že zdravotnícky systém má problémy, a každý sa vnímal ako systém celku a nemyslel iba na seba. „Vianoce nie sú o rodine ani o darčekoch, ale o tom, aby sme našli v sebe pokoj. A nie to, že sme jeden deň či rok nenaplnili predstavu o ideálnych Vianociach,“ dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Udalosti na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM