han Zo Slovenska

Biela sobota bude naozaj BIELA! Kde na Slovensku má napadnúť až 15 cm snehu?

Počasie ukáže svoju pravú aprílovú tvár! Kým vo štvrtok bolo na niektorých miestach Slovenska až 26 stupňov, tak zajtra (3. 4.) rátajte aj o dvadsať menej a dokonca má snežiť!

Ilustračný obrázok k článku Biela sobota bude naozaj BIELA! Kde na Slovensku má napadnúť až 15 cm snehu?
Zdroj: Unsplash.com

Na západe krajiny bude veterno, na severe zas môže snežiť. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ale aj na webe imeteo.sk.

Snehu ako v zime

V okresoch Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Kežmarok sa najmä v polohách nad 700 metrov nad morom a na severe okresov očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne desať až 15 centimetrov nového snehu. „Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, ako je doprava a pohyb osôb,“ informujú meteorológovia. Výstraha prvého stupňa pred snežením platí v sobotu od 6.00 h do polnoci.

Bude vetrisko

„Zatiaľ čo na severe bude snežiť, tak na západnom Slovensku bude pri premenlivom počasí aj mimoriadne veterno. Fúkať bude silný nárazový, severozápadný vietor s rýchlosťou 15 až 23 m/s,“ píše portál imeteo.sk „Nepriaznivé počasie by malo na našom území zotrvať počas celej soboty a ustane až v nedeľu. Sobota tak prinesie sneženie, prehánky, búrky, silný vietor aj prudké ochladenie,“ uvádzajú ešte odborníci.

Výstrahu prvého stupňa pred vetrom vydali meteorológovia v čase od 10.00 do 18.00 h.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Čo poviete na sobotňajšie počasie ?

Posted by www.iMeteo.sk on Friday, April 2, 2021
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM