Zo Slovenska

BLAMÁŽ roka! Ktosi dal na internet PASY Sulíka, jeho dcéry a županov, ktorí išli do Dubaja

Internetom sa šírili citlivé údaje, ktoré sa nikdy nemali dostať na verejnosť. Na známom úložisku sa nachádzali pasy výpravy, ktorá smerovala do Spojených arabských emirátov.

Ilustračný obrázok k článku BLAMÁŽ roka! Ktosi dal na internet PASY Sulíka, jeho dcéry a županov, ktorí išli do Dubaja
4
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann , TASR/Jaroslav Novák

Slovensko sa prezentuje na svetovej výstave EXPO 2020 v Dubaji. Súčasťou delegácie je aj minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) spolu s ďalšími predstaviteľmi samospráv.

Čo čert nechcel, buď sa pomýlil úradník alebo niekto iný, ale ich cestovné doklady sa povaľovali na internete. Či niekoľko dní alebo hodín, zatiaľ jasné nie je. A verejnosť sa dozvedá aj zaujímavosť okolo Sulíkovej dcéry.

Zverejnili pasy

Facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom zverejnila šokujúce informácie. Na známom internetovom úložisku sa objavil súbor s oskenovanými osobnými dokladmi delegácie.

K stiahnutiu tak bol napríklad diplomatický pas ministra Richarda Sulíka, no v súbore sa mali nachádzať aj doklady jeho dcéry, viacerých županov a novinárov.

Po niekoľkých desiatkach minút, keď sa to kompetentní dozvedeli, bol súbor s citlivými údajmi z úložiska odstránený. Ako sa ale dá vyčítať z komentárov pod spomínaných príspevkom, ľudia si cestovné doklady ministra hospodárstva a županov stiahli. Údaje, ktoré prísne spadajú pod GDPR, si mohol ktokoľvek nerušene prezerať.

Prečítajte si tiež

Čo sa stalo?

„Po našom zverejnení sa nezodpovedný úradník zobudil a odkaz vymazal. Koľko ľudí si ale za ten čas naskenované cestovné pasy stiahlo, nevieme," píše stránka Nekŕmte nás odpadom.

Pre portál Startitup reagovala hovorkyňa Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky Katarína Matejková: „Aktuálne zisťujeme, čo sa presne stalo a z akého dôvodu boli tieto údaje zverejnené. V prípade, že zistíme protiprávne konanie, obrátime sa na príslušné úrady."

Počas stredajšej mimoriadnej schôdze o odvolávaní ministra práce Milana Krajniaka si servítku pred ústa nebral ani Robert Fico.

„Vy rešpektujete, že minister hospodárstva Richard Sulík sa nám všetkým rehlí do ksichtu?“ povedal líder Smeru a dodal: „Dnes varí v Dubaji halušky v tričku SaS a odletel tam na štátnom lietadle aj s vlastnou dcérou.“

Či sa na palube lietadla s ministrom a županmi ozaj viezla aj Sulíkova dcéra, sme sa pýtali aj my. O stanovisko sme požiadali hovorkyňu ministerstva hospodárstva. Odpoveď čakáme a správu budeme aktualizovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ilustračné foto

Ďalšie aktuálne témy

Ktosi dal na internet PASY Sulíka, jeho dcéry a županov, ktorí išli do Dubaja
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM