Aktualizované Krimi

BOMBA v parlamente? Budovu národnej rady UZAVRELI!

Do budovy ani z budovy nikoho nateraz nepúšťajú. Rokovanie zatiaľ pokračuje.

Ilustračný obrázok k článku BOMBA v parlamente? Budovu národnej rady UZAVRELI!
5
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Národnú radu (NR) SR pre bezpečnostné riziko uzavreli. Do budovy ani z budovy nikoho nateraz nepúšťajú. Rokovanie zatiaľ pokračuje. Podľa informácií TASR preverujú nahlásenú bombu.

Nahlásená bomba

Hovorkyňa predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) Michaela Jurcová pre TASR potvrdila bezpečnostné riziko, prebiehať má kontrola verejne prístupných priestorov parlamentu.

„Vzhľadom na to, že objekt NR SR je plne režimovaný, budú sa robiť prehliadky verejne prístupných priestorov. Rokovanie nateraz pokračuje. Boli obmedzené vstupy do budovy,“ uviedla Jurcová.

Dodala, že o ďalšom postupe budú informovať. Potvrdila, že bomba mala byť nahlásená telefonicky a situáciu riešia.

Bez evakuácie

Jurcová pre TASR doplnila, že bezpečnostná hrozba mala byť nahlásená telefonicky zhruba o 9.35 hod. „V tejto chvíli príslušníci Policajného zboru vykonávajú preventívne bezpečnostné opatrenia, ako je kontrola verejných priestorov a okolia NR SR, evakuácia sa momentálne nerealizuje,“ ozrejmila.

Poslancov sediacich na rokovaní v pléne o situácii informoval podpredseda NR SR Juraj Blanár (Smer-SD). Rovnako uviedol, že priebeh rokovania by to nemalo narušiť. „V súčasnosti NR SR je uzavretá pre bezpečnostné riziko, do budovy ani z budovy nikto nie je vypúšťaný, lebo bola nahlásená ohrozujúca záležitosť,“ povedal zákonodarcom.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM