han Zo Slovenska

Čaputová opäť telefonovala s ukrajinským prezidentom: Čo PRISĽÚBILA Zelenskému?

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu telefonoval so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, českým premiérom Petrom Fialom, britským premiérom Borisom Johnsonom a rumunským prezidentom Klausom Iohannisom.

Ilustračný obrázok k článku Čaputová opäť telefonovala s ukrajinským prezidentom: Čo PRISĽÚBILA Zelenskému?
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Ukrajinský líder to oznámil na sociálnej sieti Twitter a všetkým sa poďakoval za podporu svojej krajiny.

Predmetom telefonických rozhovorov bol boj proti ruskej agresii, vojnové zločiny ruskej armády páchané na území Ukrajiny – najmä na civilistoch, ako aj cesta Ukrajiny do EÚ.

Slová prezidentky

„Dnes som hovorila s prezidentom Zelenským o bezpečnostnej a humanitárnej situácii na Ukrajine. Ruská agresia sa musí zastaviť – vrátane hrozných útokov na civilistov. Neochvejná podpora Slovenska pre všetkých Ukrajincov bude pokračovať,“ napísala Čaputová na Twitteri.

„Aktuálna situácia na Ukrajine je zložitá. Uistil som ho, že dodávky humanitárnej pomoci z Českej republiky na Ukrajinu budú pokračovať aj naďalej,“ napísal Fiala na Twitteri.

Milióny od Česka

Ministerka obrany ČR Jana Černochová v nedeľu v diskusnej relácii Českej televízie uviedla, že Česko poskytne Ukrajine ďalší vojenský materiál v hodnote 29 miliónov eur. O aký materiál pôjde, z bezpečnostných dôvodov neuviedla.

Slovensko daruje Ukrajine vojenský materiál v hodnote 2,1 milióna eur. Vláda o tom rozhodla v nedeľu večer na mimoriadnom online rokovaní.

Slovensko pristupuje k darovaniu vojenského materiálu v kontexte nevyprovokovanej vojenskej invázie Ruska na Ukrajinu a v nadväznosti na požiadavky ukrajinskej strany.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM