han Zo zahraničia

Česko prežilo ďalšiu rušnú noc: Silné búrky vyháňali deti z táborov

Do Česka dorazili v utorok večer veľmi silné búrky, ktoré so sebou priniesli silný vietor, veľké množstvo zrážok a tiež krupobitie.

Ilustračný obrázok k článku Česko prežilo ďalšiu rušnú noc: Silné búrky vyháňali deti z táborov
Zdroj: TASR/AP

Búrky zasiahli spočiatku najmä Karlovarský, Plzenský a Úsťanský kraj, následne vyčíňali aj v stredných Čechách a v Prahe, informuje webová stránka televízie Nova.

„Od 20.00 h do 22.00 h došlo k nárastu o ďalších 285 technických pomocí na celkových 416. Búrky sa postupne presunuli nad Stredočeský kraj a Prahu,“ informoval Hasičský záchranný zbor Českej republiky krátko pred 22.30 h.

Problémy na cestách

Podľa informácií televízie Nova v Karlovarskom kraji spôsobilo počasie problémy v doprave, na cestách ležali polámané stromy a konáre. Policajti apelovali na vodičov, aby boli opatrní a prispôsobili jazdu zlým poveternostným podmienkam.

Meteorológovia pre veľmi silné búrky vyhlásili viacero výstrah. Extrémne nebezpečenstvo sa podľa expertov týkalo oblastí v Stredočeskom a v Plzenskom kraji.

Zároveň meteorológovia vyhlásili výstrahu pred silnými búrkami pre celé územie ČR od stredy 6.00 h do polnoci zo stredy na štvrtok.

Ďalšie aktuálne témy

Strach o deti

Ako uvádza spravodajský portál novinky.cz, búrky vyčíňali aj na Děčínsku a Chebsku, kde museli evakuovať detské tábory. „Z preventívnych dôvodov sme odviezli všetkých účastníkov (ich počet bol 66, pozn. red.) tábora do miestnej požiarnej zbrojnice. Neskôr po vyhodnotení situácie sa všetci vrátili naspäť,“ uviedol hovorca hasičov Petr Pelikus.

Rovnako rušnú noc mali aj deti z druhého tábora pri meste Aš neďaleko Chebu. Zatopila ich voda.

Veľmi silné búrky, ktoré sa cez ČR prehnali 24. júna, vyústili na juhu Moravy do vzniku tornáda, ktoré zdevastovalo sedem obcí a vyžiadalo si šesť životov a približne 200 zranených.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM