MI Politika

Chce sa zbaviť zodpovednosti? Matovič poslal vážny odkaz členom vlády

Napriek tomu, že vláda už oznámila návrat detí do škôl, ešte môže byť všetko inak. Do hry sa totiž vložil premiér, ktorý vyzýva na ďalšie rozhodnutie.

Ilustračný obrázok k článku Chce sa zbaviť zodpovednosti? Matovič poslal vážny odkaz členom vlády
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vláda má v piatok ráno opäť zasadať a prijať uznesenie k otváraniu škôl. Premiér už aj na Facebooku naznačil, že sa mu nepáči táto myšlienka a vyzýva svojich ministrov k zodpovednosti. On sa však na tomto rozhodnutí podieľať nechce.

Kto je tu v strese

Premiér Matovič zverejnil vo štvrtok pred polnocou status, v ktorom kritizuje svojich koaličných partnerov za ich činy v jeho neprítomnosti. Nepáči sa mu, že sa rozhodli na vláde zmeniť Covid-automat, aby sa zmäkčila čierna fáza. Cieľom bolo, aby deti mohli ísť od pondelka 8. februára do škôl a škôlok.

„Takýchto populistických hier som sa už prejedol, a preto som sa rozhodol, že tentokrát pri vytváraní dohody radšej prítomný nebudem… aby dohoda vznikla čím skôr… a hlavne, aby ľudia dohodu nevnímali ako moje rozhodnutie, ale spoločné rozhodnutie celej koalície,“ uviedol premiér na Facebooku.

Dodáva, že odišiel do Paríža na pracovnú cestu a predpokladal, že ministri sa dohodnú. Hoci celá verejnosť po rokovaní vlády uverila, že rozhodnutie naozaj padlo, podľa premiéra sa tak nestalo.

„Dnes je už štvrtok pred polnocou a uznesenie vlády stále nie je na svete, čo úplne zbytočne stresuje najmä samosprávy,“ dodal premiér. Preto sa opäť vracia do hry, ale len nepriamo.

Rokujte ďalej

Igor Matovič uviedol, že požiadal svojho ministra financií Eduarda Hegera, aby opätovne zvolal vládu s tým, že kým nebude prijaté rozhodnutie, zasadnutie vlády neskončí.

„Držím palce členom vlády, aby dokázali čím skôr prijať zodpovedné rozhodnutie pre Slovensko… ktoré bude náležite brať do úvahy aj to, že agresívna britská mutácia Covid-19 je už na Slovensku dominantná… a hlavne, za ktorým budú všetky koaličné strany stáť,“ dodal predseda vlády.

Igor Matovič už počas včerajšieho dňa dal najavo, že sa mu otváranie škôl nepáči. Ostro na jeho postup zareagovala šéfka parlamentného zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková z SaS.

"Ja sa o tom, že s tým nesúhlasí, dozvedám teraz z médií. Škoda, že neprišiel skôr a neriešil to interne, lebo chcem mu pripomenúť, že otváranie škôl schválila pandemická komisia. Mohol tam prísť, mohol to zmeniť, ale toto neurobil,“ uviedla J. Cigániková v relácii TV JOJ Na hrane vo štvrtok večer.

Igorovi Matovičovi pripomenula, že je stále premiérom krajiny a nemôže sa zbaviť tejto zodpovednosti. Mal by sa podľa toho správať.

VLÁDA V PIATOK RÁNO V decembri vláda schválila Covid Automat. SaS, Za ľudí, Sme Rodina a OĽANO. Všetci ministri týchto...

Posted by Igor Matovic on Thursday, February 4, 2021

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM